Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
"Акулите" водят 2 дела срещу ЦСКА и чака плащане от Левски
Автор: Екип Burgas24.bg 15:38 / 12.08.2013Коментари (0)1303
©
Черноморец води две дела срещу ЦСКА и чака плащане от Левски за трансфера на Пламен Димов. Това разкри Пламен Киряков, прокурист на бургаския клуб, по време на гостуването си в Студио "Дерби".

"Ако надделее футболната демокрация, а не бюрокрация, ще има успех. Нямаме лична кандидатура", обяви изпълнителният директор на ПСФК Черноморец -Бургас Пламен Киряков по темата предстоящия конгрес на БФС.

Един от шефовете на акулите коментира трудното финансово положение на клубовете у нас с думите: "Проблемът не е само с финансирането. Има го при всички отбори. Не ЦСКА, а българският футбол е фалирал! Преди се говореше за Ботев и Черноморец, сега за ЦСКА, утре ще е друг голям отбор. Всичко зависи от състоянието на собствениците. Не сме намерили решение на проблема. Приходите в Левски, ЦСКА, Ботев, Черноморец и т.н. от дейността на клубовете независимо от представянето в първенството са крайно недостатъчни. Реално от телевизионните права получаваме 200-400 хиляди лева на година, а това е една 10-та от необходимия бюджет. Ако собствениците загубят интерес, настъпват проблемите. Босовете хвърлят пари във футбола, а връщането към тях е само като имидж и не винаги той е добър. Ние стартирахме като ЦСКА преди две години. Решението е затягане на финансовата дисциплина и негоненето на купи и титли, а и продажба на състезатели. Най-успешното перо е трансферът на футболисти. За 2,5 години сме спечелили около 7 милиона лева от това и така се помага погасяването на задълженията".

В актуално студио "Дерби" Киряков обаче не скри: "В Черноморец положението вече се стабилизира и започваме да мислим за по-добро представяне. Както и президентът Митко Събев каза най-трудните времена са зад гърба ни. Новият формат на първенството и по-малкият брой на отборите води до по-силна конкуренция. Получиха се в началото изключително изненадващи резултати. Няма обаче да се предадем без бой! Разчитаме на нюха на треньора ни Димитър Димитров за футболисти, които са недооценени в чужбина. Представяме ги 1-2 години на сцената и после ги продаваме. С децата е много по-сложно, но и социална задача. Юношите при нас нямат централна роля с малки изключения от 10 години насам".

Относно подкрепата и подписа на бургазлии в писмото до премиера Пламен Орешарски относно евентуалната възможност Газпром да се превърне в основен спонсор на Левски, Пламен Киряков поясни: "Логичното е Газпром да е спонсор на първенството, а не ползите да са само за един отбор. Всички сме наясно защо Газпром идва да инвестира - заради правителствения натиск. Спортът в момента не може да съществува без държавна помощ, но е нужна форма тази помощ да стигне до всички".

Още по темата: общо новини по темата: 58
24.09.2013
29.08.2013
28.08.2013
17.08.2013
14.08.2013
12.08.2013
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: