Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Така трябва да изглежда "Арена Бургас" за европейското по лека атлетика
Автор: Екип Burgas24.bg 11:02 / 09.03.2017Коментари (0)8499
©
България ще може да организира европейско първенство по лека атлетика в зала не по-рано от 2023 година. Причината за това е все още далечният срок за завършване на "Арена Бургас".

Модерното съоръжение, за което бяха пренасочени 35 милиона лева от държавата, предвидени първоначално за ремонта на Зимния дворец в София, няма как да бъде готово до края на настоящата година.

Първоначално амбициите на Бургас, федерацията по лека атлетика и министерството на спорта бяха България да организира шампионата на Стария континент през 2019. Впоследствие целта бе изместена с две години, но към момента и този план няма да бъде осъществен. Причината е процедурна.

Пред "Тема Спорт" шефът на централата ни Добри Карамаринов призна, че домакинът на първенството през 2021-а ще стане ясен през 2018-а. Инспекцията за оценка на залите на кандидатите обаче ще бъде направена през есента на тази година. Период, който не е реалистичен за завършването на залата в Бургас.

Така първото европейско, за което бихме могли да се кандидатираме, е след 6 години.

"Домакините от Белград се справиха отлично, федерацията по лека атлетика там получи пълна подкрепа от държавата и резултатът е налице. Смея да твърдя обаче, че ние бихме могли да организираме европейско на още по-високо ниво, защото имаме повече опит като домакини на други състезания. Вече е въпрос къде евентуално може да се случи това. Единственият вариант към момента е Бургас, но всичко зависи от това кога ще се завърши залата там. Ние сме готови, стига да имаме държавна подкрепа, да подадем документи веднага след като съоръжението е готово. Едва ли това ще стане за 2021-а, но влизаме в теория на вероятностите", коментира Карамаринов.

Според данни от сръбската федерация за организиране на Евро 2017 в "Комбанк Арена" са разходвани 10 милиона евро. 1,5 от тях са отишли за построяване на малка зала до голямата, която се използва за загрявки и тренировки. Това означава, че останалите средства са отишли за самото домакинство. По всяка вероятност такава би била и сумата, която България ще трябва да отдели за подобен форум.



Източник: "Тема спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 35
15.11.2023
15.11.2023
14.11.2023
18.05.2023
18.05.2023
18.05.2023
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Дея Спорт разгроми Черно море
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: