Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Известна българка осъди Слави Трифонов заради дебелашки шеги!
Автор: Екип Burgas24.bg 09:21 / 17.08.2020Коментари (1)1934
© Фейсбук
Известна българка осъди Слави Трифонов заради дебелашки шеги! След пет години дела Деси Тенекеджиева успя да осъди 7/8 на Слави Трифонов и bTV: "Това е безпрецедентен случай в новата съдебна история. Частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в национален ефир и солидарно телевизията, която го излъчва. Смятам тази победа за много важна крачка. Не само лично за мен, а за всички. Има смисъл. 

С това решение ВКС ми върна доверието в българската съдебната система, което беше доста разклатено...Да, явно има и неподкупни съдии, които гледат обективно и отсъждат безпристрастно и независимо. Благодаря им!

Относно делото:

Самата аз имам приятелски и колегиални отношения с bTV, но се съгласих с идеята на адвоката ми, че телевизията трябва да поеме солидарна отговорност, защото без нея предаването няма да има трибуна. 

И така, преди 5 години започнахме една борба, която по нищо не предвещаваше, че ще е лека. Слави ми се обади по телефона веднага: “Недей да се занимаваш с глупости. Ела в шоуто ми. Винаги си била добре дошла. Ела и ме залей с чаша вода ако искаш. Каквото искаш направи. Но не започвай безсмислени дела. Минимум 5 години ще продължи, ще загубиш сума пари за адвокати и такси, ще ни дъвчат с години в жълтите медии и накрая ще загубиш".

Е да... беше прав, но не напълно. Сагата продължи повече от 5 години - първа инстанция, втора и накрая ВКС. Но единственият коментар за делото излизаше от Слави и неговото предаване. При това нееднократно. Аз запазих пълно мълчание. 

Да, за таксите и разходите също беше прав- бяха много и големи.. Нo, всичко си струваше. Защото няма нищо по-важно от човешкото достойнство, името и честта.

И се реших на тази стъпка, въпреки че съм човек с изключително развито чувство за хумор и самоирония. Защото всичко има граница. Важни са мярката и вкусът. Години наред да свързват името ти не с професионалните, лични и обществени постижения, а с грозни и непристойни сравнения, епитети и обиди от национален ефир е недопустимо и подсъдно. За такива “шеги" трябва да има достоен отговор. 

Парите за обезщетението ще преведа на Фондация “Стоян Камбарев", с която вече 12 години даваме криле на младите и талантливи български творци и реализираме и продуцираме техни проекти. И това е едно от най-смислените неща в живота ми, с което искрено се гордея.

Но най-важната победа е моралната. Благодаря сърдечно на брилянтните ми адвокати - адв. Петър Петров, с когото започнахме от първия ден заедно тази борба. Млад, умен, изключително последователен и професионално овладян, той беше убеден в положителния изход на делото от самото начало. Скоро към нас се присъедини и невероятната адв. Анна Попова, която с много разум, плам и женска емоция успя да докосне сърцата на съдиите. Защото беше истинска! И така сформирахме страхотен екип, който победи.

Горещо препоръчвам тези прекрасни двама млади адвокати на всеки, който иска да се бори срещу потъпкване на човешки права, срещу жълти медии, лъжи, клевети и обиди, а и не само..Успехът ви ще е гарантиран! 

Снимката ни е направена пред Съдебната палата след делото на втора инстанция, което изгубихме...с особено мнение...но не се отказахме и продължихме към ВКС. 

Благодаря на близките ми приятели, както и на Nikolai Nedelchev, без който нямаше да имам смелостта и силата да започна тази борба преди 5 години. 

Това е. Never give up"...



Още по темата: общо новини по темата: 2862
15.05.2023 »
17.05.2022 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/477 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
БРАВО ДЕСИ.ТОВА ЗАСЛУЖАВА ТОЗЙ ЦЕНИК,ГЛУПАК И НЕЩАСТНИК С.ТРИФОНОВ.ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ.ТОЙ Е ДОЛЕН ЛИЦЕМЕР.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: