"Алма тур" фалира, ТИМ я поглъща

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (14)
13:32 / 20.09.2011
3472
Всички дружества от групата на "Алма тур" са в процедура по несъстоятелност от днес, съобщиха осведомени източници. Днес сутринта дружеството е внесло в съда документи за обявяване на фалит. Съгласно закона, основният дял от активите ще бъде придобит от най-големия кредитор на дружеството. В случая това е банка ЦКБ, собственост на ТИМ, в която "Алма тур" АД е заложило всичките си активи срещу кредит от 26 млн. лв. Сред кредиторите на дружеството са и други компании, собственост на групировката - ЗД "Армеец", "България ЕР". В залога са вписани дори мобилните телефони и принтерите, купувани от дружеството преди септември 2010 г.

Сред активите на "Алма тур" са хотели по Черноморието, луксозния хотел "Тамплиер" в Банско, както и собственост в няколко държави, където "Алма тур" има собствени представителства.

Атаката срещу голямата туристическа компания започна в края на туристическия сезон с отказа от "България ЕР" да превози по няколко дестинации, предимно към Русия, туристи, докарани у нас чрез "Алма тур" и нейни партньори в чужбина. Още в началото бе ясно, че това е форма на атака чрез търговски спор и желание на голяма компания за придобие мрежата на по-малка, като я дискредитира напълно. Държавата в случая само маркираше намеса, въпреки че съвсем естествено бе по силите й да потуши скандала още в зародиш и да си търси плащанията после в преки преговори. И да предотврати международния скандал, който смрази туристическия имидж на България.

Виж коментарите (14)

Още по темата (51):
08.06.2012 Опасения от втора криза с изоставени чужди туристи това лято
15.01.2012 Трансформация: Скандалната "Алма тур" мутира в нова фирма
28.11.2011 Обезщетяват само около 10% от клиентите на фалиралата "Алма Тур"
07.10.2011 "Алма Тур" иска фалит
26.09.2011 Два пъти повече руски туристи тази година
26.09.2011 МИЕТ даде пресконференция в Москва във връзка с казуса с руските туристи
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).