Атентаторът на Доган е 25-годишен бургазлия!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (66)
13:27 / 19.01.2013
14399
Четвърто столично РУП е задържан 25-годишен мъж след опит за нападение на Осмата конференция на ДПС в НДК, съобщиха от МВР. По време на конгреса на ДПС в НДК 25-годишният Октай Хасанов Енимехмедов излязъл на трибуната и насочил оръжие срещу партийния лидер. Октай е присъствал на Националната конференция в НДК като делегат от ДПС-Бургас.

Веднага е задържан и отведен в Четвърто РУП. У него са открити газов пистолет и два ножа. Мъжът е от Бургас и е криминално проявен - регистриран е за хулиганство, телесна повреда и грабеж. Работата по случая продължава.

Припомняме, че по-рано днес предотвратиха опит за убийство на Ахмед Доган на конференцията на ДПС в София преди броени минути. Около 12,20 - 12,21 часа, докато Доган произнасяше словото си от трибуната, на сцената излезе човек с пистолет, който го насочи срещу него. Охранители и съпартийци обаче реагираха бързо и повалиха на земята атентатора с юмруци и ритници. Пред камерите човекът, който насочи пистолет срещу лидера на ДПС, беше ритан и удрян няколко минути.

Анентаторът беше изведен от залата с блъскане и удари. Малко преди това, от залата беше изведен и Доган. Лютфи Местан обяви 30-минутна почивка и успокои залата, че лидерът на ДПС не е ранен.

Всички делегати са в шок от станалото. Нападението над лидера на ДПС се състоя пред очите им, когато неизвестен мъж притича пред президиума на залата, където седяха първенците на ДПС, и насочи газов пистолет срещу Доган.

Все още не е ясно кой е нападателят. Делегати обаче разказаха, че газовият пистолет е бил без пълнител, в него е имало един патрон, но той е засякъл. Мъжът е носел и нож.

Такова нещо не се е случвало в България по време на национален форум - да бъде направен опит за атентат срещу лидер на партия, отбелязват специалисти.


Виж коментарите (66)

Още по темата (60):
28.10.2016 Енимехмедов изкарал 1 г. на лек режим и 6 месеца в корпуса на затвора заради издънки
27.10.2016 Октай Енимехмедов излезе от затвора! Той: Нека си събера мислите, много е неприятно тук
10.03.2016 Местят Октай Енимехмедов от общежитие в затвора
23.04.2015 Вкараха Октай Енимехмедов в бургаския затвор за доизлежаване на присъдата
21.04.2015 Потвърдиха ефективната присъда от 3 г. и 6 месеца на Октай Енимехмедов за нападението над Доган
20.02.2015 Октай Енимехмедов иска орден "Стара планина" за извършения подвиг
Още новини от Национални новини:
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки
КЕВР очаква понижение с около 5% на природния газ
Увеличиха заплатите на тези служители
Напрежение сред фармацевти, заради софтуерен проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).