Автомобилен шеф: Кравари, чистачи и пазачи ни обучават за шофьори!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
09:25 / 01.03.2017
2210
Кравари, чистачи и пазачи масово ни обучават за шофьори в свободните часове от ежедневните си задължения. Това разкри председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите Красимир Георгиев, цитиран от в. "Телеграф". В България има към 800 школи за кандидат-водачи. Над 200 от тях са в София. Към 5000 са инструкторите, които работят в тях. 

"2/3 от обучаващите са охранители, животновъди или чистачи, които в почивката си, когато не са на основната си работа, дават по някой час кормуване", категоричен е Красимир Георгиев.

Той и още към 1600 негови колеги са с право да преподават управление на моторно превозно средство от над 20 години. Получили са го срещу завършено средно образование "Двигатели с вътрешно горене", 2 години стаж зад волана на товарен автомобил, изпит по управление на лека кола и познания, свързани с политика и българския език.

В момента всеки притежател на диплома за висше образование и книжка за категория B може да стане инструктор на кандидат-шофьори. Най-фрапиращият случай в последните седмици за преподавател на кандидат-шофьори е за млад мъж, взел диплома за инструктор, след като завършил Богословския университет.

"Явно има нужда от такива, за да може при катастрофа със смъртен случай, да има кой да опее починалия, с ирония разсъждава шефът на Асоциацията за квалификация на автомобилистите.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).