Бойко Борисов за птичия грип: Дано да се справим

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:55 / 18.01.2017
2765
От три дни няма регистрирана нито една нова положителна проба за птичи грип, съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева на днешното правителствено заседание. На него правителството одобри отпускането на 9,7 млн. лв. допълнително за наложените мерки за ограничаване и ликвидиране на болестта "инфлуенца по птиците", която засегна значителен брой стопанства.

Тези средства ще отидат основно при стопаните, чиито патици, гъски, кокошки, птици, вследствие птичия грип, са хуманно умъртвени. 

Предприехме всички мерки, за да ограничим неблагоприятните последици от заразата. Дай, Боже, да се справим, тъй като България е вторият износител на гъши и патешки дроб в Европа, коментира министър-председателят Бойко Борисов.

Освен за обезщетения, отпуснатите средства обезпечават работата на диагностичните екипи за клинични прегледи и вземане на проби.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...
Социолог: Все повече депутатите ни се бият и се псуват, защото са...
Етнологът: Великден е не само религия и вяра, Великден е проект и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).