Божидар Димитров: Местан трябва да се гордее, че е турски шпионин

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:33 / 17.07.2016
1047
Проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, в разговор с Илиана Беновска в ефира на радио "К2", за ДПС, за ДОСТ и намерението на Местан да го осъди за 681 лв. 

По думите на проф. Димитров създаването на ДПС е едно от последните действия на Държавна сигурност, за да бъде овладяна енергията на българските турци.

"В първите години след промените Ахмед Доган запази етническия мир, премахвайки от партията всички екстремисти като Мехмед Ходжа", посочи Димитров.

Според него впоследствие от ДПС са "прекалили с отрязаното им парче от баницата".

"Може би ДПС ще се коригират сега при новото ръководство или ще ги коригира Бойко Борисов", завърши Димитров по темата за ДПС.

Димитров коментира и темата за ДОСТ.

"Това е една партия, създадена от едно чуждо разузнаване - турското. По всичко личи, че Ердоган стои зад ДОСТ, защото иначе посланикът на Турция не би си позволявал, заедно със своите хора, да ходи, да агитира, да упражнява натиск върху видни членове на ДПС за минат от другата страна под заплаха нещо да се случи с имотите им, със семействата им в Турция.

Дали Ердоган ще стои докрай с тях, не знам. Някои казват, че след сближаването между Ердоган и Путин, Местан е свършен, но аз не мисля така", посочи Димитров и допълни, че дори и само 1-2% да получи на изборите Местан, неговата партия би продължила да съществува.

Директорът на НИМ коментира и намерението на Лютви Местан да го съди за 681 лв. за това, че е бил наречен "турски шпионин".

"Аз съм един от тези, които смятат, че България е основана през 632 г. от Хан Кубрат. Учуден съм от това, че г-н Местан не се е почувствал поласкан от това, че съм го нарекъл "турски шпионин". Аз съм бил български шпионин, гордея се с това", каза още Димитров.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Излезе най-новата прогноза за вторник
Енергиен експерт: Очаквам 4-5% повишение на цената на електроенер...
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни покрай великден...
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Украйна с интерес към руското оборудване от АЕЦ "Белене", специал...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).