Депутат поискал от търговец 4 тона суджук за премиера

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
16:23 / 21.07.2017
8439
Депутат от ГЕРБ държал под контрол целия Добрич. Оказвал влияние на полиция, частни търговци, прокуратура и държавни дружества. Живко Мартинов опитал дори да оневини бивш заместник-министър, причинил катастрофа. Години наред той твърдял, че всичко в Добрич зависи от него. Това обясни главният проурор Сотир Цацаров и даде пример как депутатът Мартинов използвал дори името на премиера Борисов, за да се сдобие с облаги.

За периода от 2012 г. досега върху търговец от Добрич Мартинов е упражнявал натиск. Търговецът бил предупреден, че е включен в списък от лица, които трябвало да подпомагат политическата дейност и ако не го направи, щял да понесе последици. 4 тона различни видове месо са били представени като предназначени за премиера и са извозвани с камиони. Проверката показала, че "нито един суджук не е пристигнал до министър-председателя", обясни главният прокурор. Върху същия търговец е оказан натиск за мебелиране на офис на политическата партия в Добрич

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на депутата. Искането се основава на данни, събрани от прокурор от специализираното звено "Антикорупция" и потвърдени от ДАНС.

По-късно Мартинов се отказа от имунитета си доброволно. Депутатът, който е избран от Добрич, съобщи решението си пред журналисти.

"Има група хора от левия спектър, които от няколко месеца пишат жалби срещу мен, понеже 11 години губят в Добрич и имат към мен една неприязън. Това е в основата. Към част от тези хора, които ме клеветят, имам завеждани дела, друга част ми дължат неразплатени наеми, защото съм 28 години в частния бизнес. Дори фирмите са продадени на хора в неравностойно положение. Това е предпоставката", коментира Мартинов.

Предстои на Живко Мартинов да му бъдат повдигнати обвинения - за принуда, изнудване, опит за лично укривателство, както и принуда спрямо орган на властта.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (3)

Още по темата (13):
21.07.2020 Условна присъда за Живко Мартинов по делото "Суджукгейт"
29.01.2019 Тръгва делото срещу Живко Суджука
11.01.2019 До 15 години затвор, глоба и конфискация на половината имущество грозят Живко Суджука
27.12.2018 Свидетел по "Суджукгейт" е с охрана заради заплаха за живота му
17.12.2018 Запалиха автомобилите на свидетели по делото "Суджукгейт"
25.10.2018 Живко Суджука се забърка в нов скандал! Ще строи в защитена местност край нос Калиакра?
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).