Експерт: Изправени сме пред срив на цялата туроператорска дейност

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
10:07 / 22.10.2012
1567
Очакват се още фалити на туроператори. В последните седмици от доста агенции се оплакват, че туристите се отказват от пътуванията си, искат си парите обратно и не желаят да пътуват. Това казва Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма.

Изправени сме пред срив на цялата туроператорска дейност, твърди той. Правителството е длъжно да създаде достатъчно гаранции, за да не бъде нарушен икономическият интерес на потребителя.

"В момента основният фактор, които поражда проблем, е липсата на доверие от страна на туристите, които желаят да пътуват организирано. Липсва сигурност у туриста за това, че когато той е в чужбина, всички услуги, които е предплатил, ще бъдат коректно изплатени от туроператора. Това е най-големият проблем. Той възниква вследствие на това, че имаме осем случая от септември насам на изоставяне на туристи - чуждестранни, на територията на страната, и български, изоставени в чужбина", казва Драганов.

Източник: economymagazine.bg


Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Продължават ли проливните дъждове и гръмотевични бури и утре?
Мълния удари млад мъж, размина му се на косъм
Тома Биков: Трябва спешно да бъдем приети в сухопътния Шенген
Внимание: Промени при издаването на личните ни документи!
КЗП с нов състав заради редица установени нарушения
Близо 16 млн. лева допълнително получават училища и детски градин...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).