Ето как наказаха ямболията Михаил, едва не убил от бой 8-годишно дете!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:59 / 11.01.2018
4457
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Ямбол, съдът наложи наказание от 10 години лишаване от свобода на 36-годишния Михаил Георгиев от Ямбол. Той е подсъдим за това, че на 4 май 2017 г., след 18.30 часа, в Ямбол, в двуетажна полуразрушена сграда на изоставена детска градина, е направил опит умишлено да умъртви непълнолетния Милан Симеонов.

Михаил живеел в Ямбол, в дом на ул. "Марица" № 18. По рождение страдал от неподвижност на колянната става на левия крак, което го принуждавало да куца при вървене. В махалата, в която живеел се ползвал с прозвището "Мюмюн", наричали го и "Куция", последното от които прозвища, обвиняемият не харесвал.

Срещу дома на Михаил  се намирал дома на пострадалото 8 - годишно момче. Двамата се познавали. На горепосочената дата влезли в необитаема, полуразрушена сграда, намираща се недалеч от домовете им. Тогава в разговор помежду им, пострадалият се обърнал към подсъдимия с прозвището му "Куц", като го нарекъл и "инвалид", предвид рождения му недъг на левия му крак. Подразнен от това и в отговор на приетото от него като обида обръщение Михаил  бутнал силно с ръце момчето, което от удара загубило равновесие и паднало на земята. В продължение, Михаил се навел над падналото на земята дете и със значителна сила и многократно нанесъл удари с ръце и крака в областта на главата, лицето и тялото на детето. Подсъдимият взел и от земята парче бетон (отломка) от подовата и стенна конструкция на сградата и с него също нанесъл удари в областта на главата, лицето и тялото на детето. Със значителна сила, няколкократно Михаил повдигнал от земята главата и тялото на детето и ударил (блъснал) главата и тялото на детето по неравния, осеян с парчета от камъни под на сградата.

Побоят станал чрез нанасяне на множество и значителни удари с ръце и твърди тъпи и тъпоръбести предмети (камъни или др.подобни) в областта на главата, лицето и тялото на пострадалия, блъскане и удряне на главата, лицето и тялото на пострадалия със значителна сила по твърди неравни повърхности (земя, под, камъни или др.подобни) и влачене на пострадалия по неравни повърхности (земя, под). Вследствие на това пострадалият е доведен до тежко общо безсъзнателно състояние, в състояние на дълбока кома с периодично дишане с апноични паузи (временно спиране на дишането) за продължително време, причинени са му контузни рани и болезнен травматичен оток на тъканите в областта на лицето - в областта на челото, бузите, двете слепоочия, носа, устните, двете половини на челюстните области, болезнен травматичен оток на тъканите в областта на лицето с лицева асиметрия, контузия на мозъка, малки контузионни изменения на двете мозъчни хемисфери, контузия на горните крайници и счупване на дясната половина на долната челюст на равнището на долния десен четвърти зъб, с избиване на зъба и с патологична подвижност на мястото на избития зъб и разкъсно-контузна рана на мястото на избиването на зъба, по съвкупност довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота на пострадалия и затрудняване на дъвченето и говоренето и до реална опасност за живота на пострадалия, нереализирана единствено поради своевременно оказана на пострадалия висококвалифицирана медицинска помощ, като пострадалият е малолетно, ненавършило 14 години лице.

Деянието е извършено по особено мъчителен начин за пострадалия и с особена жестокост, като макар изпълнителното деяние да е довършено не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца общественоопасни последици на престъплението по независещи от дееца причини.

Подсъдимият ще търпи наложеното му наказание при първонагален "строг" режим.

Съдебното заседание се е провело по реда на съкратеното следствие.

Присъдата на Окръжен съд - Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
15.05.2017 Неграмотният Михаил, пребил малко дете, остава на топло. Вече не го съдят за опит за убийство!
15.05.2017 Ето го изверга, който преби 8-годишно дете и го захвърли в двора на изоставена сграда
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).