Европейски лаборатории доказаха: Пилетата на българския пазар са с 50% вода

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (19)
09:25 / 27.01.2015
5987
Пилешкото месо, което се продава у нас е с 50% вода и увеличено количество сол, твърдят експерти, позовавайки се на проучвания на европейски специализирани лаборатории. Причината е желанието на производителя да увеличи теглото и оттам - цената, която получава за стоката си. Само европейски лаборатории показват точното съдържание на пилетата ни.

Проверка на БНТ показа, че три пилета, закупени от наш магазин, при еднакво печене дават същия резултат - едното от тях е с най-много вода, въпреки че цената е средната.

Според Пламен Моллов, шеф на Агенцията по безопасност на храните, наличието на вода не е опасно за здравето на хората и затова не се отчита от лабораториите ни.

Според него, в българските пилета няма случаи на установени антибиотици, които да застрашават здравето на българите. Моллов посъветва купувачите да не избират месо само по най-ниската цена и да предпочитат утвърдени марки и производители.


Виж коментарите (19)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).