ГЕРБ отново издига Димитър Николов за кандидат за кмет на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
08:55 / 22.06.2018
14552
ГЕРБ ще заложи на голяма част от сегашните си кметове за местните избори, които трябва да се проведат през октомври догодина. Ще издигне и ще подкрепи и кандидати на други партии и инициативни комитети.

Сред кметовете, които ще се борят за пореден мандат са на София – Йорданка Фандъкова, Варна – Иван Портних, Бургас – Димитър Николов, Пловдив – Иван Тотев и Стара Загора – Живко Тодоров.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов уточни, че окончателно решение все още няма. "Това е процес, който е в обсъждане, но за нас темата за местните избори е в подготовка 2-3 години преди това, а не 2 месеца преди изборите", каза Цветанов. Той допълни, че оценката за Фандъкова, Портних, Николов, Тотев и Тодоров е "изключително висока и това е оценка на местните хора". Ако се върнем 10 години назад всеки може да направи оценката как са се променили и София и Варна, Пловдив, Бургас и Стара Загора, каза Цветанов. Мога да кажа и Ямбол и Шумен, Търговище, Разград, Смолян, добави той.

Цветан Цветанов преценява настроенията по места и има срещи с партийните структури. "Хората, които имат качества и са допринесли за коренната промяна на средата за живот към по-добро, смятам че трябва да бъдат подкрепяни и да се съобразяваме с обществените нагласи", каза тойв. Даде за пример и "една малка община – Златоград и кмета Мирослав Янчев".


От 265 общини ГЕРБ има кметове в 130. В партията вече са почти готови със селекцията и за местата, където досега не са печелили.

Управляващите ще подкрепят или издигнат и кметове, поддържани на предните избори от "Реформаторския блок" и на някои места преговорите са почти приключили.

"Когато има успешни хора, които са издигнати от инициативен комитет, които в общи линии са показали, че могат да управляват, с които имаме добър диалог, смятам, че няма нищо лошо да бъдат подкрепени и такива хора", каза Цветанов за кмета на Свищов Генчо Генчев. Той беше независим кандидат, но бе избран с подкрепата на БСП. Цветанов припомни, че Генчев е бил в младежкото СДС и смята, че за него са гласували всички, които са искали промяна в Свищов. Генчо работи ежедневно за решаване на проблемите на хората, каза Цветанов и добави, че той и депутатите от ГЕРБ винаги са му помагали.

Източник: в. "Дневник"

Виж коментарите (2)

Още по темата (141):
10.12.2019 Експертизите потвърдиха: При изборите за кмет в Бозвелийско е използвано невидимо мастило
30.11.2019 Кой колко изхарчи на Местни избори 2019
11.11.2019 Предадоха на съд Тако и Йордан за купуване на гласове
09.11.2019 Сливенчани признаха, че са купували гласове за Йордан Лечков
06.11.2019 Наказаха Светлин и Янка за купуване на гласове
05.11.2019 Менда Стоянова: Имаше места, където вотът бе даден от омраза
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).