Гешев за Христо Иванов: Това лице с гумената лодка не ме интересува

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (22)
12:52 / 09.07.2020
5148
"Прокуратурата няма намерения да бъде въвличана в дребни политически игрички. Наближава година на избори. Явно влязохме в предизборна ситуация доста по-рано". Това заяви главният прокурор Иван Гешев от Габрово във връзка с морския десант на Христо Иванов до брега на парк "Росенец" и последвалата реакция от страна на президента Румен Радев, предава "Дарик"

"Опитът на един, засега неуспял политик, да щурмува Зимния дворец, е неуспешен към този момент поради няколко причини. Най-малкото това не е Зимния дворец, вътре не е Каренин, той е с гумена лодка, а не с Аврора. Явно се опитва да установи работническо-селска власт. Дали ще успее, не мога да ви кажа", коментира с ирония главният прокурор.

"Какво правят политиците, мен не ме интересува. Политиците правят това. Ако българските граждани го оценяват, да гласуват. Правят най-доброто, за да постигат политически ефекти. Политиците не ме интересуват, независимо дали става въпрос за това лице с гумената лодка или президента, или за министър-председателя, прокуратурата си върши работата на база събрани доказателства. Политическите последствия не ни интересуват. Не очаквайте от нас да прави политически изказвания. Да коментираме политици и да влезаме в тяхната игра, защото те искат да се чувстват значими, даде да се разбере Гешев.

"Ситуацията, която видях вчера, беше смешна, а поведението на служителите на НСО - това е проблем на евентуална вътрешна проверка", заключи той.

Виж коментарите (22)

Още по темата (20):
05.07.2022 Слави Трифонов: Заради действията на Караджов ще бъде съборен незаконният кей на Доган
02.07.2022 ДБ: Разрушена е първата от незаконните сгради край летния "Догансарай"
04.05.2022 Сградата на плажа край сараите на Доган е незаконна
04.08.2020 Община Бургас за казуса "Росенец": Наша улица никога не е водила до морския бряг, а до частен терен
04.08.2020 Христо Иванов за казуса "Росенец": Кметът на Бургас не предприема достатъчно действия, за да се осигури достъп
13.07.2020 ВАП със спешна проверка на "Росенец"
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).