Христо Иванов за казуса "Росенец": Кметът на Бургас не предприема достатъчно действия, за да се осигури достъп

Автор: Гено Петров
Коментари (11)
11:06 / 04.08.2020
3400
Научихме, че отново пътят към плажа на "Росенец" е блокиран. Трябва да се разреши достъпът на гражданите до него. Днес ще отидем отново там. Министерството на регионалното развитие се изненада, че там има плаж. Казусът е прехвърлен на Министерство на туризма, което не е могло да стигне до там. Също заради тази ограда. Това не е единствената сграда в България с незаконни елементи. Този казус е емблематичен. Това каза Христо Иванов, който бе на импровизирана пресконференция заедно с общинския съветник Димитър Найденов пред община Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

Нямаме отговор от областния управител дали са предприети действия за изземане на имота, който е публична-държавна собственост. Пуснали сме сигнал до кмета на Бургас за изземване на пътя, който е публично-общинска собственост. Той твърди, че не можел да го изземе, защото има ПУП, който се обжалвал. От ДНСК и кмета на Община Бургас сме поискали да се провери какво е състоянието на сградата, защо не е въведена в експлоатация и да се уточни има ли АКТ 16, посочи Иванов.  Димитър Найденов допълни, че имотът в обитаем очевидно от години и възниква въпросът дали Община Бургас си събира дължимите вземания. От  Администрацията на Николов твърдели, че не тя не е въведена в експлоатация.

Става дума за едно лице (почетният председател на ДПС - Ахмед Доган), една система, която е изключвала държавата, за да си осигури това нещо там. Няма нищо незаконно там. Нашето настояване е цялата територия да се регулира. Държавата да си свърши работата. Няма действие за актуване на плажа, няма действие по отношения на яхтеното пристанище. Кметът на Бургас не предприема достатъчно действия да се осигури достъп. Заместник-министър Нанков продължава да си пуска отпуски и не носи никаква отговорност. Ако продължават да слагат огради, ще продължим да идваме, докато не се разреши този казус. Тази сграда трябва да е с АКТ 16 и всеки български гражданин да има достъп до него. Ще открием банкова сметка за издигане на пилона, на който да се окачи българското знаме на плажа, категоричен е Иванов.

Нямаме информация да Доган и Пеевски са си снели охраната от НСО. Не знам какво става и с хората, които ни блъскаха на плажа" НСО отказа да ни даде информация за това колко е струвала охраната им на нас, допълни още той

Каквито и ремонтни дейности да вървят в този имот, няма правно основание, на което пътят да бъде ограждан. Достъпът трябва да свободен за всички граждани. Оградата е на пътя, залепена е схема, приличаща на рисунка. Тя не е съгласувана с Община Бургас. Държавата трябва да се сезира и да си припознае имота, допълни го Димитър Найденов.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (11)

Още по темата (20):
05.07.2022 Слави Трифонов: Заради действията на Караджов ще бъде съборен незаконният кей на Доган
02.07.2022 ДБ: Разрушена е първата от незаконните сгради край летния "Догансарай"
04.05.2022 Сградата на плажа край сараите на Доган е незаконна
04.08.2020 Община Бургас за казуса "Росенец": Наша улица никога не е водила до морския бряг, а до частен терен
13.07.2020 ВАП със спешна проверка на "Росенец"
11.07.2020 Протестиращите достигнаха до плаж "Росенец"
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).