И сценичните актьори излизат на протест, ако не се увеличат заплатите им

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
22:28 / 25.05.2022
784
Ако при актуализацията на бюджета не се увеличат парите за работещите в сценичните изкуства, от есента актьорите в цялата страна излизат на протест. Това съобщи председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев. Той е разговарял с министъра на културата Атанас Атанасов и е поискал стартовата заплата в сектора да стане 1 500 лева, пише БНТ.

"Не е най-добрата форма да затваряме театрите, защото "ще накривим" само шапката най-вече и само на публиката ни. Толкова трудно вкарахме публиката обратно в театрите след COVID кризата, че сега ако я изгоним отново, тя въобще няма да иска да влезе отново.

Затова идеята ни е представленията в цялата страна да започват с 30 минути закъснение, като преди началото на дадено представление колегите, готови за спектакъла, излизат и разговарят и се смесват с публиката пред централния вход на театъра, където ще бъдат канени и медии, телевизии, камери, журналисти и цялата общественост на града, в който работят, за да могат колегите да кажат защо протестират, за да може да стигне до ушите на хората, които имат възможност да вземат някакви решения", заяви Христо Мутафчиев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).