Кметът на Карлово: Няма хора без подслон, храна, вода и ток след наводненията

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
09:01 / 28.11.2022
782
Няма хора без подслон, храна, вода, ток и дрехи. Това заяви кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов в предаването "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ по повод наводненията в областта.

"Даренията не постъпиха в един ден, а продължават да постъпват и до момента. Призовавам нашите сънародници, според възможностите си, да продължат да даряват. Средствата, които до момента постъпиха по сметката на Общината и чрез SMS кампанията са около 1 800 000 лева", обясни д-р Кабаиванов, запитан защо вече два месеца се бавят сметките за събиране на пари. По думите му има процедури и законови срокове, които трябва да се спазват.

Кметът на Община Карлово каза, че средствата са само за пътна инфраструктура, като половината са за проектиране на нови речни корита, както и за възстановяване на 4 моста и изграждане на нови. Той допълни, че има нови водопроводи и е прокаран ток. Д-р Кабаиванов посочи, че няма хора без подслон и е започнало активно изпълнение на снабдяване на семействата с дърва за огрев през зимата.

Той опроверга твърденията на депутата Веска Ненчева, която сигнализира, че дървата били безплатни, но транспортът не, като добави, че дървата са нарязани, складирани и нацепени на по-малки части, а на хората, които не могат да ги транспортират до домовете си, се помага.

Д-р Кабаиванов увери, че храната ще стигне за около 2 месеца и добави, че чака и дарението на БЧК. Той обяви и промените, които според него трябва да бъдат направени като съставянето на Национален фонд с представители на всички заинтересовани институции и Държавна агенция, която да отговаря за възстановяване и превенция от бедствия.  Според него по този начин Законът за бедствията ще стане по-ефикасен.

Д-р Емил Кабаиванов коментира и липсата на приет нов държавен бюджет и добави, че това ще се отрази на общините, местните бюджети и живота на хората.

Виж коментарите (0)

Още по темата (106):
01.09.2023 Румяна говори година след наводнението: Какво е да изгубиш всичко, а държавата да ти даде пари за една врата
27.01.2023 Министър в Каравелово: Как да се построи мост, когато трябва
проект?
06.12.2022 Те отново се усмихват
24.11.2022 Икона за зачеване пази наводненото Каравелово
24.11.2022 По 900 лева от БЧК за 405 домакинства, пострадали при наводненията в
Карловско
18.11.2022 Докараха строителните материали за ремонтите в наводнените карловски села
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).