Майката хапала детето, за да го съживи

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
11:26 / 27.09.2022
467
Майката хапала детето, за да го свести, съобщиха от прокуратурата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това разказала тя пред лекарите. Детето паднало от леглото и изпаднало в безсъзнание, а след това тя започнала да го хапе, за да го съживи, разказа наблюдаващият прокурор Атанас Илиев.

"Тепърва ще се установява от отливка на зъбната картина на майката дали това е истина. Може да е имало и друг човек, неин приятел, който да е бил в жилището. Това са въпроси, които изясняваме. Те ще станат ясни, когато излязат съдебно-медицинските експертизи“, каза прокурор Илиев.

Районният прокурор Чавдар Грошев посочи, че вече е образувано досъдебно производство и майката е с повдигнато обвинение и задържана за 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за задържането и под стража за причиняване на тежка телесна повреда на малолетно лице в условията на домашно насилие. Законът предвижда за това престъпление затвор от 3 до 15 години.

Въпросът, който прокуратурата усилено изяснява, е какъв е механизмът на причиняване на телесната повреда. "Основно ни касае телесната повреда на главата, довела до критичното състояние на детето“, поясни прокурор Илиев.

Очаква се утре да излезе медицинската експертиза. Също така се очаква утре да бъде внесено в съда и искането на прокуратурата за мярката за неотклонение на майката.

Тя закарала детето до болницата с помощта на неин съсед. В прокуратурата майката-осиновител е отказала да даде обяснения.

Гледайте повече във видеото!

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
16.01.2023 Срещу 3000 лева пуснаха майката на починалото в Пловдив дете
25.10.2022 Черни облаци надвиснаха над майката на починалото в Пловдив дете
18.10.2022 Черни облаци над майката на починалото в Пловдив дете
17.10.2022 Черна вест дойде от най-голямата болница в Пловдив
28.09.2022 Прокуратурата: Ухапванията по пребитото дете са от зъбите на майката
27.09.2022 Детенцето се бори за живота си: Установяват психичното състояние на майката, арестуваха я
Още новини от Национални новини:
60 работници остават без работа
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима са ранени
Президентът наложи вето върху важен закон
Знаете ли кои действия се считат за уронване престижа на работода...
По-малко ли ще плащаме за природен газ през май месец?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).