Митов след закритото заседание: Нямаме никаква гореща следа за поръчители и извършители на атентата срещу главния прокурор

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
22:52 / 18.05.2023
963
По повод взрива до автомобила на главния прокурор Иван Гешев началникът на Национална служба за охрана (НСО) бригаден генерал Емил Тонев и председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Пламен Тончев бяха изслушани в парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения. Заседанието на комисията беше закрито,съобщава БНР.

След края на заседанието на комисията председателят ѝ Даниел Митов от ГЕРБ-СДС посочи, че депутатите нямат информация за извършители или поръчители на взрива: "Нямаме никаква гореща следа за поръчители и извършители на атентата срещу главния прокурор. Не можахме да се сдобием с такава информация".

"Фактът, че прокурорите, които водят разследването са подписали документи за пълна забрана за изнасяне на каквато и да е информация, в крайна сметка се оказа невъзможно да разберем каквото и да е", обясни още Митов.

Нямаме информация да има санкции срещу служители на службите, а и не виждам защо, след като няма пострадали, каза още той.

Взрив избухна до автомобила на главния прокурор Иван Гешев на първи май, докато кортежът му се движеше по пътя от Самоков към София, в района на село Ковачевци. Главният прокурор е бил мишена за убиване, заяви тогава заместник главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (95):
26.12.2023 Какво представлява веществото - нитропент, използвано за взрива срещу колата на Иван Гешев
22.12.2023 Изплуваха нови подробности около покушението срещу Гешев
19.12.2023 Готова е експертизата за атентата срещу Гешев
20.05.2023 Славчо Велков: Колата на Гешев може да е била следена с дрон
20.05.2023 Ясен Тодоров: Доста сметки обърка присъствието на израелския експерт на местопроизшествието 
16.05.2023 Ясен Тодоров: Готов съм да подам оставка
Още новини от Национални новини:
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).