Областният на Бургас може и да е от ДПС

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (79)
10:13 / 18.06.2013
6792
Въпреки изявленията на новия областен управител на Пловдив Венцислав Каймаканов, че е безпартиен и няма нищо общо с ДПС, а поканата му е лично от премиера Пламен Орешарски, днес Йордан Цонев от ДПС заяви друго. В ефира на бТВ Цонев беше крайно емоционален и буквално се скара на водещите по повод протестите срещу областните управители на Пловдив и Благоевград:

"Бунтът в Благоевград срещу Муса Палев е, защото се казва Муса Палев, а не Иван Йорданов. Ако е това, аз категорично съм против. Ако ДПС има 7 от 26 това несъразмерно ли е? Питам ви. Областните управители не са експерти. Те са политически фигури. Били са такива и в Конституцията са така написани. Областният управител е политическа фигура. Как ще избягаме ние от това? Да сложим за областни управители експерти? Ми това противоречи на всякаква логика. 7 от 26 не е несъразмерно първо. Второ ние се съгласяваме в Кърджали, където имаме пълен превес, да не е от ДПС, в Шумен да не е от ДПС, в Търговище да не е от ДПС. АМИ ДА НЕ БЪДЕЛ И В ПЛОВДИВ, АМИ ДА НЕ БЪДЕЛ И ... В Бургас да не е от ДПС, във Варна да не е от ДПС. Добре, ами къде да ги сложим тези 7 областни? Къде?"

Така Цонев индиректно намекна, че Бургас и Варна може да са следващите области, в които областните управители да бъдат от квотата на ДПС. Припомняме, че колкото и да е странно вече повече от месец на чело в морските областни управи стоят старите губернатори и все още няма яснота относно това кои ще бъдат новите областни.

На въпрос на водещия "Според Вас задължително трябва да има областни управители от ДПС?" Цонев отговори:

"Е как да няма наши управители? Хората за какво са гласували за нас, нали пропорционално са ни пратили в парламента? Питате ни "Носите ли отговорност за експертния кабинет Орешарски? А ние отговаряме "Да, носим, цялата партия." Е как се носи тази отговорност без кадри?"

Това, което остана неясно обаче е защо ДПС са се отказали от районите, в които имат превес на гласоподаватели и ще вземат други райони, в които нямат такъв. Не стана и ясно дали това е било искане на БСП или на ДПС.

Виж коментарите (79)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).