Община Варна: Морската градина е държавна собственост, областният управител може да забрани движението на автомобили!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:29 / 15.07.2022
895
От Община Варна изпратиха позиция относно коментар на областния управител Благомир Коцев, че няма правомощия да забрани движението на автомобили в Морската градина. Varna24.bg публикува информацията, изпратена до медията ни, без редакторска намеса:

"Относно твърдение на областния управител на Варна Благомир Коцев, публикувана в медиите, че няма правомощия да издава заповед за забрана на автомобили в Морската градина, е важно да се припомни, че Крайбрежната алея, както и Приморският парк са държавна собственост.

Щом е в правомощията на областния управител да издаде забранителна заповед за автомобили по Крайбрежната алея, негово правомощие е да издаде забранителна заповед и за МПС-та, които се движат по алеите в парка.

Община Варна винаги е защитавала позицията, че Морската градина трябва да бъде спокойно място за почивка и разходки, без автомобили.

Затова още на 08.07.2022 г., веднага след като Благомир Коцев анонсира, че планира да издаде заповед за забрана на колите по Крайбрежната алея, от Община Варна бе изпратено до него писмо с копия на постъпили жалби от граждани срещу избирателния подход към проблема с движението и паркирането по Крайбрежната алея от една страна, и в Морската градина от друга. В жалбите гражданите коментират зоните около Делфинариума, Зоопарка, ресторант "Хоризонт", както и обособените и налични в района паркинги - като основен рисков фактор за безопасността в парка.

Цитира се трагичният инцидент в Морската градина, посочват се опасения за безопасността на майките с деца, на възрастните хора и лица със специални потребности", се посочва в съобщението от Община Варна.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
15.07.2022 Благомир Коцев: Не е в правомощията ми да издавам заповед за забрана на коли в Морската градина, това е фалшива новина!
15.07.2022 Благомир Коцев: Забраната за коли в Морската градина е фалшива новина, полицията разследва случая!
15.07.2022 Областният управител на Варна забранява движението на автомобили и в Морската градина
09.02.2021 Терен от близо декар в Морската градина във Варна – продаден на частник
19.09.2013 Бургас опитал да примами на своя територия Варненския делфинариум
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).