Общините имат по-малко от месец за определяне на цените на таксиметровите услуги

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:33 / 29.04.2011
1479
По нареждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков ИА "Автомобилна администрация" е уведомила всички общини, че до 26 май 2011 година те трябва да определят тавана на цените на таксиметровите услуги, извършвани на тяхна територия.

По инициатива на министър Цветков бяха направени необходимите промени в Закона за автомобилните превози, с които се въвеждат пределни цени на таксиметровите услуги чрез определянето на максималните им размери от съответните общини. Законът беше обнародван на 1 март тази година, като три месеца след това тези промени трябва да влязат в сила.

На практика с въвеждането на пределни цени на таксиметровите услуги ще бъдат защитени не само обществените интереси на българските граждани и гостите на страната, но и на таксиметровите водачи, които са поставени в условия на нелоялна конкуренция от спекулативните цени. Ще се осигури сигурност на гражданите, по-добра конкурентна среда в сектора и ще преустановят измамните практики, тормозещи от много години потребителите на тази услуга.

Подобен подход се прилага във Великобритания, Дания, Унгария, Холандия, Финландия, Ирландия, Франция, Чехия и Белгия, а в Италия, Германия и Испания се прилагат фиксирани тарифи за километър и времетраене на пътуването.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Експерт с добра новина за цената на тока
Задържаха хиляди фалшиви покемони и Супер Марио на Ферибот Оряхов...
Дянков: Може да влезем в еврозоната най-рано през 2026 година, в ...
Ускоряват реализацията на проекта за нови реактори в АЕЦ "Козлоду...
Синоптик каза какво ще е времето през уикенда
Очакваме много полски туристи това лято


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).