Огромен интерес към евтините билети от Пловдив до Истанбул

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
12:34 / 15.01.2023
680
Продадени са над 50% от местата за първите полети, които ще се извършат от Пловдив до Истанбул. Те ще се изпълняват два пъти седмично в сряда и в събота от 18 февруари. Цената на еднопосочен билет започва от 29 евро в посока. Полетите ще се изпълняват със самолети Boeing 737 и Airbus 320, които са с капацитет 180 пътници. Самолетите ще кацат на азиатското летище "Сабиха Гьокчен", откъдето има стотици възможности за прикачване на полет до различни части на света, включително полети до десетки желани дестинации в Европа и Азия.Дестинация Пловдив е отворена за резервации на сайта на авиокомпанията "Пегасус еърлайнс“ - www.flypgs.com.

В същото време туроператори от районите на Бурса и Мармара посетиха летище Пловдив, за да се запознаят с новите линии, които се откриват. На среща с председателя на Съвета на директорите Дойчин Ангелов, изпълнителния директор Красимир Пешев и ръководителя на търговския отдел Светлин Борянов стана ясно, че в напреднал етап са преговорите за откриване на редовна авиолиния от Пловдив до Бурса и Анталия. 

"С откриването на редовната авиолиния Пловдив-Истанбул се отваря вратата в Пловдив да пристигнат по-лесно туристи от различни точки на света, а и българи да летят без проблем от Пловдив до стотици дестинации чрез прикачване на истанбулското летище“, коментира пред туроператорите Дойчин Ангелов.

Представителите от Турция посетиха община Пловдив и курортите Пампорово и Банско, за да проучат възможностите за посещение от туристи и начините им на придвижване от Турция до летище Пловдив. 

В момента от Пловдив има редовни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, изпълняват се и полети до Дъблин.

В същото време зимната чартърна програма е в разгара си. По два полета седмично от Анталия и Измир до Пловдив се изпълняват от авиокомпанията SunExpress. Втората програма е от Белфаст, Северна Ирландия, където самолети летят по два пъти на седмица. 

С полетите до Истанбул през февруари от летище Пловдив ще се изпълняват по 20 полета на седмица.

Виж коментарите (3)

Още по темата (8):
27.05.2023 14 лева за филия с кайма и минерална вода на летище "Пловдив"
15.05.2023 Скандална ситуация на летище "Пловдив": Пилотът реши да не каца тук. Няма да дойде
14.05.2023 Изгодни полети до любими турски курорти стават възможни от летище Пловдив
11.05.2023 Летище "Пловдив" обяви страхотни новини за пътниците до Европа, а и до самия аеропорт
23.09.2022 Летище "Пловдив" преговаря с нови авиокомпании за нови дестинации
15.04.2022 Глобиха с 18 060 лева пътник на летище "Пловдив"
Още новини от Национални новини:
Земетресение у нас
Кога в България ще преминем на 4-дневна работна седмица?
Какво да правим, ако ни излезе положителен тест за наркотици, но ...
Крум Зарков: В държавата има криза, действията на служебния кабин...
Проф. Хинков: Решението не е да се спре строежът на частната детс...
Майка намери 15 кърлежа по детето си след разходка: Цялата буза и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).