Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Правят четирилентова пътна връзка между Стара Загора и АМ "Тракия"
Автор: Екип Burgas24.bg 17:06 / 30.06.2023Коментари (0)618
©
След средата на 2024 г. ще започне уширението на главен път I-5 от АМ "Тракия“ до входа на Стара Загора. Петкилометровата пътна отсечка, която е основна връзка на града с магистралата, ще се удвои с две нови ленти. Това обяви зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Ивайло Стайков. Днес той посети област Стара Загора във връзка с изпълнението на важни инфраструктурни обекти. Шосето е изключително натоварено, като се ползва и от транзитния трафик, минаващ през Прохода на републиката и Шипка. Разширението се очаква от обществеността повече от десет години.

Зам.-министър Стайков обясни, че към днешна дата е извършено отчуждение на необходимите имоти за изграждане на новите ленти, като промяната е отразена и в кадастралната карта. Предстои до края на лятото да се обяви обществена поръчка за актуализиране на съществуващите проекти, както и допроектиране, съгласно съвременните изисквания. "Физическото изпълнение на проекта ще започне догодина. Ние ще гарантираме открити процедури, прозрачни обществени поръчки, конкурентост и стриктен контрол за качествено изпълнение“, подчерта инж. Стайков. Той увери, че ще се следи и стриктно за спазване на заложените срокове.

Община Стара Загора и Агенция "Пътна инфраструктура“ ще работят съвместно за решаване на проблема с обезопасяването на кръстовището за кв. "Зора“ на главен път II-66 Стара Загора - Нова Загора, стана ясно след среща на зам.-министър Стайков с кмета на общината Живко Тодоров. Двете институции ще предприемат краткосрочни и дългосрочни мерки за обезопасяване на движението в участъка, в който стават катастрофи. До месец ще се проектира, съгласува и изпълни нова временна организация на движение в района. Тя ще включва различни мерки за ограничаване на скоростта и обезопасяване на трафика.

Паралелно с това ще започне работата по изпълнение на проект за ново кръгово кръстовище. Той ще бъде дарен от Индустриална зона "Загоре“ на община Стара Загора и Агенция "Пътна инфраструктура“. Те ще подпишат споразумение, с което ще се регламентират необходимите действия за съвместно изпълнение. "Очакванията са строителството да започне през пролетта на следващата годината“, посочи зам.-министър Стайков.

На среща в Областно пътно управление – Стара Загора с участието на управителя на ВиК инж. Радостин Миланов, директора на Областното пътно управление Стойка Калудова и експерти от АПИ, бе представена информация относно процедурите за основен ремонт на третокласния път III-5504 Мъдрец - Гълъбово. Беше дискутиран проблема с необходимостта от подмяната на водопроводната мрежа в селата Обручище, Медникарово и Искрица, които са в обхвата на шосето. Зам.-министър Стайков разпореди ръководствата на ВиК – Стара Загора и на АПИ да предоставят в кратки срокове доклади и писмено предложение за възможностите за подмяна на мрежите. Той изтъкна, че е задължително основният ремонт на пътя да започне възможно най-скоро.

В Стара Загора зам.-министър Стайков се запозна и с хода на изпълнение на проекта за подмяна на водопровода и канализацията, който се изпълнява от ВиК. Той призова водното дружество да представи пред обществеността актуални и реалистични графици за хода на изпълнение на строителните дейности, за да се знае коя улица ще се разкопава, къде ще има проблеми с водоснабдяването и къде ремонтите са завършени. "Ще задължим изпълнителите да предприемат мерки и за минимизиране на запрашаването, като ще се приложат всички мерки за контрол“, подчерта зам.-министърът. Очакванията на ВиК – Стара Загора са дейностите по водния цикъл да приключат тази есен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: