Пребиха акушерката, малтретирала малката Никол?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (67)
13:17 / 11.06.2015
18574
Акушерката Емилия Ковачева, която преби от бой четиридневното бебе Никол, е била подложена на зверски тормоз и побой в следствения арест, пише "България днес". Съсипана и тотално неадекватна, неонатоложката била подмятана като играчка от своите съкилийнички.

Коридорите били огласяни и от зловещите подмятания от съседните килии: "Чуваш ли как хората отвън искат да те линчуват и разпнат. Дали да не ги зарадваме, като изпълним заканите им още тук", разкрива близък до случая източник. Емилия Ковачева попадна в затвора, след като срещу нея бе възбудено наказателно производство за опит за умишлено убийство по особено жесток начин над малолетно лице.

Случаят излезе на бял сват, след като потресаващи кадри от охранителните камери в софийска болница показаха как изпадналата в умопомрачение акушерка с чудовищна ярост налага новородено момиченце с юмруци и стъклено шише. На въпрос дали клиентката му е била малтретирана в ареста адвокат Владимир Янев отговори лаконично: "Щом служител на реда, който бе част от конвоя, пред очите ми започна да я налага по главата, не мога да си представя на какво е подложена там". Защитникът твърди, че до ден днешен Ковачева, която продължава да е в нервен срив, не може да проумее какво се е случило на 18 април. Тя продължавала да не си спомня нищо от деня на зверството. "Нищо не мога да се сетя, искам, но не мога. Всичко ми се губи", споделила пред юриста Емилия. Според психолози съвсем възможно е жената да не е съзнавала какво върши вследствие на натрупаната преумора. Нормална реакция според тях било и съзнанието да изхвърли или да потисне подобен травматичен спомен. Стана ясно също, че вече била извършена и психологическа експертиза на Ковачева в следствения арест. Тепърва, след като започне делото, ще стане ясно какво е менталното здраве на Ковачева.

Дъщерите на Емилия всяка седмица й ходели на свиждане за кураж. Виждайки ги, тя изпадала в неистов рев и им казвала, че съжалява за всичко. От тях акушерката разбира, че бебето Никол било изписано живо и здраво, и се разплакала.


Виж коментарите (67)

Още по темата (38):
08.03.2021 18 години затвор за акушерката Емилия
22.05.2020 Родителите на пребитото бебе Никол искат доживотен затвор за акушерката
22.05.2020 На последна инстанция отива делото срещу пребилата 3-дневно бебе акушерка
18.11.2019 Намалиха с 2 години присъдата на акушерката, която преби новородено бебе
18.06.2019 Поискаха 18 г. затвор за акушерката Емилия, която преби бебе на 4 дни
28.06.2018 Пребитото от акушерката бебенце развило епилепсия! Ковачева: Не чувствам
вина
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).