Предприемачеството ще се учи още в детската градина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
10:14 / 13.11.2012
1670
Това се предвижда в новите учебни планове за предучилищно образование, които се подготвят в момента. 5-годишните обаче ще усвояват бизнес умения единствено и само под формата на игри и методи на обучение, подходящи за възрастта им. Това съобщи вчера зам.-министърът на образованието Милена Дамянова, след като откри "Седмицата на предприемачеството в 119-то СОУ. Заедно с ученици и преподаватели тя участва в открит урок на тема "Пътят на учебника".

5 млн. лв. от хазната се отделят за закупуване на учебниците на един випуск третокласници, като един комплект учебници струва около 90 лв., отчете зам.-министърът на образованието по време на открития урок.

"В часовете по предприемачество учим за банки, маркетинг и професии, разказа третокласникът Виктор по време на симулационния учебен час.

Предметът вече се изучава като избираем предмет от 80% от учениците в начален етап.

Предприемачеството ще бъде задължителен предмет за учениците от първи до седми клас с влизането в сила на новия закон за училищно образование, като ще замени часовете по трудово обучение. До IV клас децата ще учат по 1 час седмично. Предприемачеството е разделено на четири подтеми - конструиране и моделиране, материали и технологии, техника и предприемачество. За петокласниците и шестокласниците е предвидено по 1,5 часа седмично, а за седмокласниците по 1 час. За тях учебната програма е разделена на няколко подтеми - проектиране и конструиране, техника, технологии, комуникации и контрол, икономика и природата в дома.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Един милион българи потеглят
Д-р Илиев: Спрете със струпването на хора край бебето
Студентски стол стана хит: Салата за 1,50 и основно за 3 лв.
Сериозен проблем по морето
Как да взимаме по-висока пенсия?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).