Президентът: В идните години ще бдя, чакат ни още изпитания!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
11:57 / 22.01.2022
846
В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя. Ще отстоявам суверенитета, закона сигурността и справедливостта. Защото това е нашата дългосрочна и неотменна мисия. Политическата промяна е само първа крачка. Чакат ни още изпитания. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията по встъпването си в длъжност.

Победихме с общи усилия. Извадихме обществото от апатията. Върнахме на хората честните избори, а на парламента възможността да реформира отхвърления управленски модел, да укрепи държавността, да пребори корупцията, да съживи демократичните институции. Днес знаем около кои принципи градим единството си - за законност, справедливост и просветеност. За истинско европейско развитие на България, добави президентът.

Когато ни е най-трудно, нека не забравяме, че не са много държавите, съхранили своето име, вяра и език през световете на историята. Ако днес България е една от тях, то е защото нашият народ е изпитал и осъзнал необходимостта от единството на меч, дух и слово. Убеден съм, че можем да постигнем целите си, само ако обществото остане единно във волята си за реална промяна и напредък. Вярвам, че хилядолетната държава на духа е жива в България и тя ще вдъхновява и чертае пътя ни напред.

Радев припомни, че в началото на първия си мандат е заявил, че за него не е важно колко време ще бъде президент, а какъв президент ще бъде. "Това убеждение ме мотивираше в най-трудните моменти да не правя компромис с принципите си и да остана на страната на хората. Ще продължа да бъда президент на всички български граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия. Да отстоявам правата, интересите и достойнството на своя народ. Вярвам, че заедно ще продължим да градим свободна, демократична, просперираща и модерна държава. Да живее България!", завърши речта на Румен Радев, който започва втория си мандат като президент.

Виж коментарите (2)

Още по темата (270):
22.01.2022 Иво Христов: Радев помете остарелите разбирания
22.01.2022 Плевнелиев: Сега Радев може да направи каквото поиска с държавата
22.01.2022 Радев и Йотова встъпват в длъжност
19.01.2022 Вицепрезидентът Йотова: Имаше моменти, когато се чувствахме като в обсадена крепост
19.01.2022 Държавният глава: Ще връщам дневния ред към дългосрочните цели на нацията
19.01.2022 Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва пред Народното събрание
Още новини от Национални новини:
Малинов към Галушченко: България е готова да помогне на Украйна з...
Божков пристигна в съда, иска по-лека мярка за неотклонение
Ресторантьор: Ако това се въведе, ще има хора, които ще сядат при...
Нови тенденции в заплатата и работните места на много българи
Проф. Рачев предупреди: Ще вали и гърми!
Ето защо изграждането на 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй" по AP1000 е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).