Сашко от Перник подготвя втората си самостоятелна изложба

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:52 / 26.09.2023
408
10 месеца след една от най-мащабните акции в България си припомняме историята на Сашко от Перник, чието издирване обедини всички българи. 12-годишното момче вече започна шести клас.

На 10 ноември 2022 г. 12-годишният Александър изчезна. След 9 дни издирване момчето беше намерено в труднодостъпната местност "Червена могила“ до Радомир. Добрата новина беше чакана от цяла България.

"Това беше символ на обединението между българите. Наистина всички бяха съпричастни. Това е едно от малкото положителни неща, които се случиха, защото тогава видях, че за такива каузи българите могат да бъдат съпричастни, да бъдат състрадателни, да бъдат добри и да помагат и да си помагат един на друг“, каза пред bTV бащата на Сашко - Александър Цветанов.

Днес, близо 10 месеца по-късно, Сашко е добре. Помага на баща си вкъщи, кара колело, ходи и на терапии със стволови клетки в Сърбия.

"През един месец трябваше да ходим до Нови Сад. Сега на 28-и имахме терапия с последната вливка със стволови клетки. Той подобри концентрацията, подобри и общуването. Доста повече думи казва", разказа бащата на момчето.

Сашко тренира и плуване. Топлите дни с баща си прекарват на море. Ходи и на тренировки по плуване. В свободното си време обича да плува, да рисува и да кара колело.

"Като се вдъхнови, веднага рисува картина. Много хора ме питат колко време му отнема, защото изглежда доста абстрактна. Но аз им казвам, че той за половин-един час я рисува, защото просто се е вдъхновил“, споделя още бащата.

В края на септември Сашко подготвя и втора изложба.

"Той имаше първа самостоятелна изложба на 20 септември миналата година в пионерския дом в Перник. Втората е с подкрепата на кмета Станислав Владимиров и ще бъде на 27 септември от 18 часа в сградата на Минната дирекция. Каня всички, които имат интерес, да заповядат да видят картините на Сашко“, каза Александър Цветанов.


Виж коментарите (0)

Още по темата (84):
18.11.2023 Организират курбан за здравето на Сашко от Перник – днес той е пораснал, зад гърба му са две самостоятелни изложби 
25.09.2023 Вижте колко е пораснал! Вече е в 6 клас
15.03.2023 Разследването за изчезването на 12-годишния Сашко от Перник приключи
11.01.2023 Сашко отново е сред природата
20.12.2022 Министър Демерджиев: Развръзката на случая с 11-годишния Сашко връща доверието в полицията и доброто
19.12.2022 Сашко се върна в класната стая
Още новини от Национални новини:
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., е възможно да замърсява...
Азерите могат да ни доставят допълнително природен газ, имат инте...
Балабанов: За нас винаги номер 1 са били българските граждани. Мн...
Тома Биков: Готови сме да спечелим изборите категорично
Ето кои са номерата на партиите и коалициите за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).