Серия полицейски операции в страната

Автор: Ния Прелджич
Коментари (0)
13:36 / 28.03.2023
623
Серия от специализирани полицейски операции се провеждат из страната. Регистрирани са нарушения за престъпления свързани с политическите права на гражданите при подготовката и провеждането на изборите за Народно събрание, лихварство и битови престъпления. Има и задържани.

Изборната търговия е в разгара си. Акция срещу купуването на гласове и битовата престъпност се проведе в някои райони на София, потвърдиха за "Фокус“ от пресцентъра на МВР. Резултати от акцията се очакват по-късно днес.

Незаконна лихварска дейност е отчетена в пловдивския квартал "Столипиново".  Проверяват се два адреса, за които има информация, че там има лица, свързани с купуването на гласове. Акцията е започнала рано сутринта от служители на 6 РУ и ще продължи през целия ден. 

На територията на Кюстендилска област се проведе операция във връзка с престъпления, свързани с подготовката и провеждането на предстоящите парламентарни избори.

Служителите са иззели списък с имена от 33-годишен жител на Сапарева баня, който е и задържан. По случая е образувано бързо досъдебно производство и работата по случая продължава.

Припомняме, че до момента в ОДМВР – Кюстендил,  са образувани 2 досъдебни производства за престъпления, свързани с изборните права на гражданите и работата по тях продължава под надзора на прокуратурата.

Специализирана полицейска операция се провежда и срещу битовата престъпност на територията на Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". Проверяват се заложни къщи и игрални зали, както и за допълнителни тайници в автомобилите. До момента има петима задържани.

Полецейска акция в областта имаше и в петък. Обект на проверките тогава бяха различни направления - криминална, икономическа престъпност, както и спазването на Закона за движение по пътищата.

Виж коментарите (0)

Още по темата (675):
28.04.2024 Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите
22.04.2024 Нова среща между Радев и Главчев заради рокадите в кабинета
17.04.2024 Главчев към Радев: Нямам доверие на двамата министри, предложени за смяна
10.04.2024 Дали Николай Денков, Асен Василев и Атанас Славов ще се върнат зад депутатските банки?
07.04.2024 От ПП-ДБ призовават Радев да не подписва указа за служебен кабинет
07.04.2024 Лена Бориславова: Служебният кабинет е провокация към ПП
Още новини от Национални новини:
Земетресение у нас
Кога в България ще преминем на 4-дневна работна седмица?
Какво да правим, ако ни излезе положителен тест за наркотици, но ...
Крум Зарков: В държавата има криза, действията на служебния кабин...
Проф. Хинков: Решението не е да се спре строежът на частната детс...
Майка намери 15 кърлежа по детето си след разходка: Цялата буза и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).