Слави Трифонов за днешното заседание: Циркът е толкова унизителен и толкова показателен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:03 / 12.04.2023
1711
Целият този цирк в Парламента е заради едни хора, за които няма правила, няма етика, няма морал, няма логика. Те са като деца, пуснати в магазин за играчки. Това написа в профила си във Facebook лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов по повод днешното първо заседание на 49-ото Народно събрание. 

Постът му продължава:

Нека ме извинят тези прекрасни същества децата, но ако ги пуснем в магазин за играчки, без правила, те ще правят същото, което правят сега една част от депутатите в Народното събрание.

От трийсет години има логика в българския парламент, че най-голямата партия, спечелила най-много гласове, излъчва председател на парламента. Когато ПП спечелиха изборите за 47-ото Народно събрание, Кирил Петков ми се обади по телефона и ми каза: “Дай да направим Корнелия Нинова председател на Парламента". Аз му казах: Не съм съгласен. Вие сте спечелили изборите и вие трябва да излъчите председател. И така председател на парламента стана Никола Минчев. И това е правилно. Когато ние спечелихме изборите, председателят на Народното събрание беше моето предложение - Ива Митева. И така беше правилно.

Това действие е уважение към избирателите. А циркът за избиране на председател в миналия и сегашния парламент, този цирк е толкова унизителен и толкова показателен за психическото и моралното състояние на някои хора, че е пълна демонстрация на глупостта, безотговорността и липсата на всякакъв морал. ИТН е част от 49-ия парламент и ще прави абсолютно всичко възможно да работи в услуга на суверена. Умно, спокойно, конструктивно и отговорно, това е единственият начин да си вършим добре работата. Единственият. Така мисля аз.

Виж коментарите (0)

Още по темата (891):
21.06.2023 Илияна Иванова е предложението на ГЕРБ за еврокомисар
10.06.2023 Елисавета Белобрадова, ПП-ДБ: Ако ми бяха поискали имунитета, щях да го дам веднага
10.06.2023 Проф. Румяна Коларова: Евентуален политически проект на Радев ще бъде
провал 
08.06.2023 Тошко Йорданов остави тв водеща без думи с въпроса, който й зададе
07.06.2023 Георги Свиленски: Призовавам Борисов да спре да лъже 
07.06.2023 Теменужка Петкова: Ще следим изкъсо работата на правителството
Още новини от Национални новини:
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Един милион българи потеглят
Д-р Илиев: Спрете със струпването на хора край бебето
Студентски стол стана хит: Салата за 1,50 и основно за 3 лв.
Сериозен проблем по морето
Как да взимаме по-висока пенсия?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).