Стилиян Петров: Целият свят разбра какво представлява българският футбол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
22:54 / 17.11.2023
1110
Рекордьорът по мачове с националния отбор Стилиян Петров се присъедини към всеобщите критики спрямо Българския футболен съюз и президента му Борислав Михайлов. Ситуацията ескалира снощи по време на евроквалификацията с Унгария, когато в района на Националния стадион се стигна до погром между органите на реда и привърженици на няколко футболни клуба, които бяха на протест срещу БФС.

"Защо хора, поставили своите лични интереси, изправиха българските фенове един срещу друг? Сигурен съм, че сред част от полицията, която охраняваше тези "отличници" също има фенове. Борислав Михайлов, Йордан Лечков, Емил Костадинов са най-големите виновници", каза бившият полузащитник пред "Панорама" по БНТ.

"Аз съм бил свидетел на много такива събития. Но това, което видях вчера - биеха хора на земята, това не е България. Много мои приятели останаха отвън да се борят за правата си. Новият треньор и момчетата бяха лишени от фенове, а тази игра е за фенове", допълни той.

"Те са там да работят за доброто на българския спорт. Най-доброто е да си подадат оставката. Страх ги е, че когато не могат да контролират процесите, да контролират конгресите си, както е било винаги, със заплахите към клубовете, това е истинската промяна. Хората, клубовете трябва да имат свободно мислене. Това е за тяхното развитие. Когато има силни кандидати, хора с идеи и традиции, се работи по-лесно. Клубовете трябва да имат свобода на развитие", счита Стенли.

"След като в Румъния смениха ръководството на федерацията, там постигнаха страхотно развитие в детско-юношеския спорт. Сега, в момента целият свят разбра какво представлява българският футбол. Може би през тези години ние не сме били достатъчно смели. А сега българските фенове застанаха единни срещу сегашното ръководство на футбола", продължи Петров.

"На феновете им бяха отнети гласът и правото да изкажат емоционалната си подкрепа и емоционалното си мнение за всичко, случващо се в българския футбол. За това какво мислят за управлението на БФС", подчерта някогашният капитан на Астън Вила и България.

Той коментира и средния пръст, който Емил Костадинов размаха снощи.

"Един културен човек, който носи отговорност, няма да показва среден пръст на български журналисти и фенове. Това е простащина, но не съм изненадан от действията им. Те го правят от много години".

Виж коментарите (1)

Още по темата (71):
22.02.2024 Изслушват Васил Терзиев заради размириците при протеста на фенове
срещу БФС 
11.01.2024 МВР: Имаше полицаи без идентификационни знаци на протеста срещу БФС
12.12.2023 Комисията за безредиците при протеста срещу БФС се събира на първо
заседание
06.12.2023 Димитър Георгиев няма да се кандидатира за президент на БФС
28.11.2023 Обвиненият за изгорелия полицейски бус: Бях един минувач, който попадна в неправилното време на неправилното място
28.11.2023 След протеста срещу БФС: Домашен арест и електронна гривна за обвинения за палежа на полицейски бус
Още новини от Национални новини:
Министърът на енергетиката разговарял с АЕЦ "Козлодуй" да не вдиг...
Йотова: Потоците от мигранти няма да приключат, а ще се засилят п...
НАП погна заподозрени за участие в престъпна група
Окончателно: Ректори, студенти и синдикати излизат на протест
Миграционният натиск към България продължава да намалява
Времето до края на седмицата остава неустойчиво


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).