Страшната трагедия в Стрелча: Майката видяла мъртвия Венислав и се строполила на земята

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:09 / 05.09.2017
2837
Венислав се казва 11-годишното момченце, което е било открито вчера от майка си мъртво в дома им в Стрелча. Експертизи ще установят какво точно се е случило. Цяла Стрелча е потънала в скръб и ужас, хората са потресени от станалото, пише "Блиц". Съседи разказаха, че родителите много добре са се грижили за двете братчета и че до момента не са чували семейството да има кавги и разправии. Бащата често ходил на лов в Средна гора, а Венислав мечтаел като порасне да стане ловец.

Срещу бащата на 11-годишното дете е започнало разследване заради незаконни боеприпаси. Това каза на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде "Фокус". "Незабавно е бил посетен домът на родителите лично и от районния прокурор на Панагюрище. Снети са дактилоскопни отпечатъци и от ръцете, и от краката на детето. Задължително, по указания на наблюдаващия прокурор, ще бъде извършен и следствен експеримент, защото за разследването е от изключителна важност да установим всички факти и да дадем отговор на въпросите как се е стигнало до този инцидент. Ловната пушка е била заредена и самият изстрел е с патрон 12-и калибър", коментира Арнаудова. 

По думите ѝ се разпитват и близките на детето, и приятелския му кръг. "Предстои и назначаване на комплексна съдебно-медицинска, психологична и балистична експертиза, за да разберем всички обстоятелства около този инцидент. Установено е, че в касата на бащата на детето са открити 19 боеприпаса - патрони 16-и калибър, за които той самият няма надлежно разрешение и е започнало и разследване за престъпление по чл. 339 срещу бащата за това, че държи незаконно боеприпаси", обясни тя и уточни, че лицето е ловец. 

Тя посочи, че една от касите е била на бащата, а другите две - на чичото и дядото на детето. "Там са открити законни оръжия, които са надлежно съхранявани. Обвинението е работно. Истината е, че се разследват всички възможни версии, за да стигнем до истината. Няма данни за чужда намеса или насилие върху детето преди инцидента. Било е открито починало само в стаята", допълни Арнаудова. По думите й детето е било открито от майка си.

"Първоначално изстрелът е бил чут от чичото, а няколко минути по-късно майката влиза в стаята и вижда детето си. Вследствие на това е припаднала. Възможно е пушката да е била заредена, сглобена, възможно е да е била в каса и детето само да я е отворило. Това са въпроси, които тепърва предстои да установим. Предстоят разпитите на родителите. В момента те са в шок, но задължително ще бъдат разпитани", каза още Румяна Арнаудова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
21.09.2017 Преди да сложи край на живота си, 11-годишният Венислав изпил половин бутилка уиски
08.09.2017 Психолог: Децата в България са самотни и нещастни
08.09.2017 Деца от Стрелча със смразяващи разкрития за интернет игра: Не изпълниш ли мисията, убиват те
07.09.2017 ГДБОП ще проверява телефона и компютъра на самоубилото се в Стрелча дете
06.09.2017 Детето от Стрелча в клипче: Мамо, тате... ще се застрелям!
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).