Тома Биков: Правителството беше свалено от ареста на Борисов

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:46 / 28.07.2022
871
Правителството беше свалено от ареста на Бойко Борисов, защото тогава стана ясно, че имаме работа с хора, които правят необясними действия. Оттам-нататък всичките им проблеми: слаба конструкция, липса на програма. Започнаха да пишат програма, след като подадоха оставка и всякакви други абсурди, за които ГЕРБ няма никаква вина. Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Заговорът за сваляне на правителството беше между Корнелия Нинова и Кирил Петков. Г-жа Нинова като човек, който практически ръководеше, положи усилия правителството да падне. Виждам, че има охлаждане на отношенията между Нинова и Румен Радев. Това не означава, че има сближаване между ГЕРБ и президента. Щом и ние, и Радев имаме сходна оценка за това правителство, означава, че то не се е справило. Радев първоначално беше човек, който подкрепяше тези партии.

Това, че те не се справиха, не мисля, че трябва да носим отговорност и за тях, въпреки че част от тях изглеждат като хора, които нямат 18 години. Но не сме ние тези, които ще носим отговорност за това, че някой не се е справил с работата си, включително и за г-жа Нинова“, добави той.

Биков изрази надежда в следващия парламент сегашните управляващи да са научили урока си и да започнат да се държат като политици, а не като самодейци. Депутатът подчерта, че ГЕРБ са напълно готови за избори. "През последните месеци сме в ситуация, в която обикаляме всяка седмица нашите структури“, припомни той.

Според него, най-добре е предсрочният вот да се проведе възможно най-бързо, тоест на 2 октомври. "Не трябва да има никакво бавене, за да може след това да започне подготовката за бюджета за 2023 г. Най-вероятно ще са се натрупали и редица други решения, които следващия парламент трябва да вземе“, смята Тома Биков.

Виж коментарите (1)

Още по темата (748):
04.09.2022 Слави Трифонов провокира с нестандартни клипове
10.08.2022 Ивайло Вълчев от ИТН: Ако е имало сценарий за падане на кабинета "Петков", не е бил написан от нас
10.08.2022 Крие ли имуществото си Слави Трифонов?
29.07.2022 ИТН ще се яви самостоятелно на предсрочните избори
29.07.2022 Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя
28.07.2022 Социалистите върнаха мандата на президента и припомниха, че Радев дължи поста си на БСП, персонално на Нинова
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).