Вдовицата на пилота Терзиев: Да разследват трима генерали от ВВС!

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
14:01 / 09.11.2022
552
Вдовицата на загиналия миналата година при военно учение пилот Валентин Терзиев настоява да бъдат разследвани и привлечени под отговорност трима генерали от ВВС и други униформени лица. Димитрина Попова смята, че не само полк. Методи Орлов, срещу когото вече е повдигнато обвинение, има вина за трагичната смърт на съпруга й и посочи поименно бригаден генерал Мирчев, генерал Петров и генерал Русев и полк. Юри Луканов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Не виждам защо година и половина обществото не трябва да знае кои са по-високостоящите отговорни лица" - каза Попова. Тя призова прокуратурата да проследи цялата подготовка на личния състав, участвал в учението. Надява се държавното обвинение да събере всички възможни документи, доказателства, записи, заповеди и длъжностни характеристики, за да се изясни кой за какво е бил отговорен. Смята, че, ако няма други лица подведени под отговорност и обвинението отпадне, случаят ще се замете под килима.

Вдовицата настоява да се провери дали пилотът Валентин Терзиев е отговарял на условията за нощни полети над море. 

"При полет над море трябва да има допуск до сложни условия нощем. В листата за допуск в задачата полковник Валентин Терзиев е отбелязал "прости" условия нощем. Т.е. той има право да лети на по-високи височини с по-нисък риск на изпълнение на задачи" - обясни жената. Твърди, че пилотът е свален под 2000 метра, а не както прокуратурата съобщава 4000 метра. 

Попова допълни, че всички - от командира на авиобазата до командира на ВВС - отговарят за това, дали летателният състав е годен или не. 

Въпреки че заедно с малолетния си син е присъединена като страна към досъдебното производство, разследващите продължават да ги държат настрани и не ги уведомяват за нищо. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Виж коментарите (3)

Още по темата (100):
08.11.2022 Немарливо изпълнение на дейността от страна на командващия обучението е довело до катастрофата на изтребителя
08.06.2022 Съпругата на майор Терзиев: Склонна съм да вярвам, че по погрешка е свален
08.06.2022 Откриха паметна плоча на загиналия пилот от Графа Валентин Терзиев
04.06.2022 Откриват паметник на пилота от Графа, загинал край Шабла
05.11.2021 Парите за извънреден труд на майор Терзиев ще бъдат изплатени
27.10.2021 Жената на загиналия майор Терзиев с още разкрития
Още новини от Национални новини:
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).