Времето вече се обърна! Голяма снежна покривка в голяма част от страната!

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
18:34 / 22.03.2020
1579
През следващото денонощие ще бъде предимно облачно. След полунощ от запад дъждът ще започне да преминава в сняг. Ще продължи да духа умерен северозападен, в източните райони - североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, до 5°-6° по Черноморието.

През деня валежите от сняг ще обхванат по-голямата част от страната, в западните райони ще са значителни и ще започне да се образува снежна покривка. Дъжд ще вали в Горнотракийската низина и по Черноморието. Северозападният вятър ще отслабне и в по-голямата част от страната ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен до силен. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между между 0° и 5°, до 7°-8° в крайните югоизточни райони и по Черноморието. 

Над планините ще е облачно, по билата мъгливо, с валежи от сняг. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток, по високите и открити части от югозапад. По планинските проходи ще има снежни виелици. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

По Черноморието ще превалява дъжд. Ще продължи да духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 6° и 8°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Във вторник ще е облачно с валежи: в Северна и Западна България от сняг, а в Горнотракийската низина и по Черноморието – от дъжд. Дебелината на снежната покривка ще се увеличава. Ще продължи да духа умерен, в източните райони и в Дунавската равнина и временно силен вятър от изток-североизток. В Добруджа и Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици. Застудяването ще продължи и преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 3° и 2°, а максималните – между 1° и 6°, в крайните югозападни райони до 7-8°.

В сряда валежите постепенно ще отслабват и спрат, но ще остане предимно облачно. Вятърът ще остане от изток-североизток, временно ще отслабне. Ще започне бавно да се затопля. В четвъртък и петък вятърът отново ще се усили. Ще преобладава облачно време.

През първия ден на места, главно в Южна България ще превалява слаб дъжд, в планините – сняг. В петък валежи ще има на повече места в страната. В събота вятърът ще се ориентира от северозапад и в Западна България ще отслабне. Валежите в Северозападна България да спират. Дневните температури още малко ще се повишат. В неделя ще се задържи предимно облачно, на места главно в югоизточната половина от страната ще превалява дъжд. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 1° и 6°.

Виж коментарите (0)

Още по темата (84):
25.01.2021 По-висока степен на предупреждение за обилни валежи, идат виелици
31.03.2020 До часове ни удря мощен циклон! Преспи, навявания и до минус 6 градуса на много места в страната!
23.03.2020 Появи се и "оранжево" предупреждение за Бургас!
07.03.2020 НИМХ: Сняг дори на 700 м надморска височина тези дни!
07.03.2020 Сняг, дъжд и слънце днес!
07.03.2020 Ще връщат ли пари на хората заради намаляването на цената на природния
газ?
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).