Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Възпитателка посяга на 2-годишни деца в детска градина в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 08:28 / 08.06.2023Коментари (4)19342
© NOVA
Възпитател в яслена група в детска градина в Бургас подаде оставка, защото по думите ѝ не иска да бъде съучастник в тормоз над 2-годишни деца от страна на нейна колежка. За това сигнализираха родители на деца в групата "Сладурани", които твърдят, че от месеци забелязват промени в поведението на малките, но го отдавали на раздялата с родителите.

Възпитателката информирала директора на детското заведение за нередности, които забелязвала, но от ръководството поискали доказателства.

"От 27 март тази година работя в детската градина и бях много щастлива от това. В процеса на работа обаче забелязах неща, с които не съм съгласна. Мисля, че са недопустими. Станах свидетел на оказван многократно тормоз от колежката ми Димка Илиева върху децата – удряне на шамари през лицето, удряно по главите, скубане на коси, обиди. Тази агресия не е породена от нещо съществено, а от дребни неща, когато детето не може да се обуе само или не може да се съблече". Това разказа в ефира на NOVA бившият възпитател в ДГ "Изгрев" Мария Стоянова.

По думите ѝ тя се обърнала към директорът на детското заведение. "Беше ми казано да посоча дата и час на нередностите, на които съм станала свидетел. Това е несериозно. Не си видя записки", подчерта Стоянова.

Родители разказаха, че са забелязали промени в поведението на децата си.

"Детето ми се удря с ръка през лицето сама, когато направи някаква беля и ѝ повиша тон. Посяга и на мен. Детето ми е едно от децата, които е било скубано и блъскано в стол, защото е плачело и не е можело да бъде успокоено", твърди майка на дете в яслената група.

"Това, което ми каза г-жа Стоянов, за мен беше абсолютен шок. Поисках да каже датата, на която е станала свидетел на нередностите, за да дойде и да ме информира веднага. тя е на работа при нас от 27 март, а ме информира на 6 юни. Когато съм влизала в групата "Сладурани", аз лично не съм ставала свидетел на нередности. Родители също не са ме уведомявали за проблеми и лошо поведение спрямо техните деца. Другата медицинска сестра – Димка Илиева, е в отпуск към настоящия момент докато се изяснят обстоятелствата", заяви  директорът на ДГ "Изгрев" Жанета Иванова.

Част от родителите са отписали децата си от детската градина.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.06.2023 г.
0
 
 
Всеки може да каже какво ли не.Не само в детска градина,но и в магазин,в склад,на къра и от. Без доказателства всичко е " тъй,тъй, ама кой знай".
Aнонимен
на 09.06.2023 г.
0
 
 
За това е виновна другата възпитателка Елена, крайно време е вдимко да излезе на яве. Не е правилно така едни да работят, а други да плетът интриги и кадърните да страдат. Елена трябва да си намери майстора, крайно врему е.
Aнонимен
на 08.06.2023 г.
0
 
 
Как две годишно дете ще се обуе или облече само не ми го побира ума. Моето дете е на 2 години и само като си помисля за тази жена в кавички ми идва да и оскубя аз косата. Какво са и виновни тези малки дечица,съд за такива хора. И за моето детенце предстои детска градина и направо човек да се замисли добре и да направи пълен анализ на градината и съответните учителки и лелички преди да изпрати детето си там .
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Почина сливенският митрополит Иоаникий
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: