Забравете за море поне до началото на юли

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (24)
10:55 / 24.04.2020
14550
Работим в посока за стартиране на летния сезон в началото на юли. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за предаването "Здравей, България“ по Нова телевизия. "Всяка една мярка непрекъснато се обсъжда, така че максимално да се намери балансът. Изключително тежко е за всяка икономика. Важно е да се осигури възможност за глътка въздух за работниците и за служителите. Това е желта на мярката "60/40“. Отделно се работи по мярка, която да стартира веднага след отпадането на извънредното положение, която да подпомогне работниците и служителите“, каза министърът.

"За мен е важно да си върша работата. Ние с моите колеги сме на място, за да си вършим работа. Със сигурност не сме перфектни и всеки ден има нужда от промяна и диалог на различни мерки. Ситуацията е изключително динамична. Благодарение на навременната реакция на правителството и премиера Бойко Борисов ние в момента сме в дъното по отношение на броя на заразените и на смъртните случаи“, посочи тя.

От тези средства, които вчера премиерът обяви – 173 млн. лв., заделени от европрограми, ще могат да се възползват всички предприятия, които са функциониращи и се занимават с туризъм“, каза още тя. И в момента в Закона за туризма е регламентирана възможността за туристически ваучер. Това, което сме издали като възможности към туроператорите, е, ако потребителите имат възможност, да изберат ваучер до 24 месеца и съответно промяна на пътуването или възстановяване на сумите. Поискали сме тълкуване от ЕК на тази възможност, за да можем да имаме единен подход и да се регламентира законово тази възможност“, допълни тя.

"Работим в посока за стартиране на летния сезон в началото на юли и подготовка от 15 юни. Надявам се да успеем да се справим с общи усилия и вървим заедно напред. Благодаря на всички от бранша, които работят всеки ден, за да можем да постигнем успех“, посочи Ангелкова.

Виж коментарите (24)

Още по темата (379):
10.07.2021 Засилени проверки по морето
17.06.2021 Ето какви са цените на един от най-скъпите плажове на Балканския полуостров
14.06.2021 Лято или не точно? Над 2300 метра утре - слаб сняг
20.02.2021 Българи купували имоти на морето без кредит
02.01.2021 Хотели край морето са изправени пред масови фалити
22.10.2020 Без български курорти в класация за най-добрите места за почивка в Европа
Още новини от Национални новини:
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Даровита студенткa ще учи в Кеймбридж и има нужда от нашата подкр...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).