Застраховател не погасил кредита на прегазената Юлия, защото употребила алкохол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:34 / 18.02.2021
2003
Точка за алкохол в застраховката на банковия кредит на убитата на пътя край Созопол Юлия Ангелова може да позволи на фирмата да не го погаси. Засега детето на блъснатата през юли м.г. жена плаща вноските.

Договорът на Юлия със застрахователя бил сключен на 16 септември 2019 г. Според една от точките фирмата няма да плаща потребителския кредит при смърт, ако се установи злоупотреба с алкохол. Тя е валидна само при “преки или косвени последици" следствие на алкохола. При прегазването ѝ Юлия се прибирала пеша от клуб, предава "24 часа".

Заради тази точка застрахователят досега не е платил. Той иска 2 експертизи за нивото на алкохол в кръвта на Ангелова. Тази от болницата в Бургас е готова. Тя показва малко над 3 промила алкохол в кръвта. Чака се експертизата от ВМА.

Дори тя да покаже подобен резултат обаче, застрахователят ще трябва да докаже, че изпитият от Юлия алкохол има връзка с това, че е пометена от автомобил и убита. Засега това не е установено. Знае се, че докато се прибирала пеша, Ангелова е блъсната от шофьор, който избягал. После я ударила втора кола, а водачът викнал полиция.

След няколко месеца разследване първият шофьор бе открит и задържан. От полицията го пуснаха, защото не можело да се направи експертиза на колата. А докато застрахователят чака експертизите, 9-годишната дъщеря на Юлия е платила над 2400 лв. вноски по кредита на майка си. От фирмата се свързали с бившия съпруг на Ангелова и баща на детето ѝ и обещали бързо да приключат казуса. От Комисията за финансов надзор се самосезираха и започнаха проверка.

Виж коментарите (0)

Още по темата (13):
25.10.2021 Частен съдебен изпълнител иска 1200 лв. от детето на прегазената край Созопол Юлия
05.07.2021 Бившият съпруг на прегазената Юлия: Ще излезе ли някога наяве истината за случилото се с нея?
08.02.2021 Пуснали задържания за убийството на прегазената край Созопол Юлия! Нямало как да направят експертиза на колата му
03.02.2021 Оставиха 9-годишната дъщеря на прегазената Юлия да изплаща дълговете й
12.10.2020 Бившият съпруг на прегазената Юлия с нови разкрития по случая
02.08.2020 Бившият съпруг на прегазената Юлия: Искам убиецът й да каже на дъщеря ни защо майка й е мъртва
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).