Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаски проект е отличен в съревнование с 99 предложения на 21 държави-членки
Автор: Екип Burgas24.bg 13:17 / 23.06.2023Коментари (0)4475
Проектно предложение на Община Бургас бе сред 14-те лауреати на най-голямата специална покана на ЕС в рамките на Програма "Европейска градска инициатива“. Отличието бе връчено на официална церемония, състояла се в Брюксел по време на двудневно събитие, посветено на Новия европейски Баухаус в регионите и градовете.

С индикативен бюджет от 65 милиона евро по ЕФРР, "EUI - Иновативни действия“ е инициатива, насочена към проекти, фокусирани върху Новия европейски Баухаус (НЕБ). В основата на концепцията му е заложено създаването отворени публични пространства, които да са естетически издържани, в хармония с природата и в подкрепа на устойчивото развитие на градовете, както и приобщаващи различни групи от населението.

Първата покана за предложения по Програма "Европейска инициатива за градско развитие - иновативни дейности“ дава възможности на градовете да поемат риска и да превърнат амбициозни и креативни идеи в пилотни проекти, които могат да бъдат тествани в реални градски условия.

Проектът RELAUNCHTOWIN, с който Бургас печели финансиране в инициативата, цели да подобри градската среда и да я направи по-адаптивна по отношение на климатичните промени, да създаде приобщаващо пространство, в което всички граждани да намерят своето място и да модернизира и вдъхне нов живот на урбанизираните площи.

Дейностите по проектното предложение ще се фокусират върху Спортна зала "Младост“ и целят да я превърнат от стара сграда в модерен център за спорт и здравословен начин на живот, който да приобщава и хора от различни уязвими групи - хора с увреждания, етнически малцинства, мигранти и др. Търси се също така и включването на възрастни хора, които да предадат своите знания за местни традиции, земеделие, занаяти и цялостен начин на живот на по-младите, което да доведе и до по-добра устойчивост на местната култура и традиции. Срокът за реализация на проекта е 3 г. и 6 месеца, а бюджетът- 5 634 340 евро, от които 4 507 472 евро са средства на ЕРФФ. Бюджетът на Община Бургас е 3 896 500 евро, като 3 117 200 евро се предоставят от ЕРФФ.

Двудневното събитие послужи като форум за обучение и обмен между хора, институции, общини и региони, които изпълняват или имат интерес да развиват проекти по Новия европейски Баухаус и стана домакин на тематични сесии и панелни дискусии, както и изложбено пространство на наградите НЕБ, отворено за външни посетители.

Кулминацията на двудневния форум беше обявяването на 15-те носители на наградите Нов европейски Баухаус за 2023 година, както и на най-иновативните проекти, получени в рамките на Европейска инициатива за градско развитие, сред които предложението за обновяване на Спортна зала "Младост“ RELAUNCHTOWIN на Община Бургас.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български тенис
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Актрисата Виолета Донева е била открита мъртва в апартамента си
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: