Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
10 евтини решения на досадни проблеми в колата
Автор: Екип Burgas24.bg 09:19 / 23.06.2023Коментари (0)520
©
Автомобилите са създадени, за да работят в полза на хората и да удовлетворяват възможно най-голяма част от техните нужди. Разбира се, във всеки от тях има известни компромиси, а понякога производителите умишлено пропускат някои удобства, за да намалят цената. Именно тук идва мястото на хитроумните решения, които правят живота ни с колите по-лесен и приятен. За щастие не е необходимо да измисляме топлата вода, а само да се доверим на опита на тези преди нас.

Дистанционно в главата

Колкото и странно да звучи, когато обхватът на дистанционното на колата ви не е достатъчно голям, винаги можете да го увеличите, като допрете дистанционното до главата си. По този начин се превръщате в жив ретранслатор, който помага на радио вълните да достигнат по-лесно до колата. Идеално е за случаите, в които не сте сигурни, че сте заключили автомобила си, а не ви се слиза до паркинга. Излизате на терасата, допирате дистанционното до главата си и натискате копчето - толкова е просто.

Паркирайте на изток

Полезен съвет най-вече за зимния сезон. Едно от най-досадните неща е да откриете колата си рано сутрин със заледени стъкла, когато закъснявате за работа. Можете да си спестите упражнението по досадното чегъртане с пластмасова стъргалка, ако просто съобразите и паркирате автомобила си с предницата на изток. Така ще можете да влезете спокойно в колата си и просто да пуснете чистачките. Ако слънцето не е успяло съвсем да се справи с леда, то със сигурност почистването на стъклото ще е по-лесно. Естествено, системата не действа, ако сутрин тръгвате още по тъмно.

Кутия за овесени ядки

Някои автомобили са направени, сякаш ще се използват от хора, които никога не ядат или пият. Това означава, че в интериора няма подходящи ниши, в които човек да остави дори опаковка от вафла. Ето защо там някъде е чудесно да имате една пластмасова кутия за овесени ядки. Хубавото е, че тези кутии се затварят плътно, така че отпадъците ще останат там, където им е мястото - в кутията.

WD40 за премахване на драскотини по боята

WD40 е най-известната смазочна течност в автомобилния свят. Продуктът се използва за какво ли не, от развиването на запекли болтове, до по-лесното монтиране на гумени съединения. Оказва се обаче, че WD40 има още едно приложение - премахване на петна и несъвършенства по боята. В случай, че някъде боята е замърсена с нещо, напръскайте с WD40 и избършете с парцал. Освен това WD40 помага и при освежаване на гумени части. Преди да го използвате смело обаче, пръснете на малка част от компонента, вижте дали няма негативни последствия след няколко часа, и едва след това третирайте цялата повърхност.

Анти телбод

Всеки от нас поне веднъж се е чудил как да добави ключ към връзката си с ключове, без да си счупи ноктите. Книжарниците предлагат решението - инструмент за махане на телчетата за документи. Ако имате такъв в жабката, лесно ще можете да го използвате за разтваряне на спиралата, която държи ключовете ви, като същевременно ще запазите целостта на ноктите си. Този инструмент има два чифта остри “челюсти" и е изключително лесен за употреба.

Лепенки по стъклата

Пътуванията в чужбина са приятни, но след тях по челното стъкло остават куп стикери от винетки. Като прибавим към това стандартната гражданска отговорност, техническия преглед и други, в края на годината стъклото е готово за сериозно почистване. Често този тип лепенки умишлено са направени, за да се махат трудно, така че трябва сериозна изобретателност, за да се справи човек със задачата. За щастие, такъв начин има. Сложете вестник, който е напоен с гореща вода, върху стикера, но от външната страна на стъклото. Топлината ще нагрее лепилото на стикера достатъчно, за улесни свалянето му. Останалата част от лепилото може да почистите с бръснарско ножче.

Ожулени врати

Когато вкарвате колата си в тесния гараж, винаги има опасност при отварянето на вратата да ударите стената, което да повреди боята по ръба. Ако сте от хората, които полудяват от подобни дреболии, успокоението ви е на една железария разстояние. Трябва ви само малко двойно лепяща лента и изолация за тръби. Тя е направена от специален мек и гъвкав материал, който можете да разрежете на две по дължина и да залепите на стената. Така, където и да спрете в гаража, при отварянето на вратата тя ще се удря в меката изолация, а не в мазилката. Решението е подходящо и за подземния паркинг на офиса, където по-сериозни модификации не са позволени.

Тенис топка, висяща от тавана

Елегантно и хитроумно решение за спазване на здравословна дистанция между стената в гаража и бронята на колата: просто окачете на въженце от тавана една тенис топка. За целта първо трябва да паркирате колата в перфектната й позиция спрямо стената, след което да закачите топката на такава височина, че тя да докосва стъклото. Така при следващото паркиране допирът на топката до стъклото ще ви покаже, че сте в идеалната позиция.

Евтин органайзер за багажника

Органайзерите за багажник са доста скъпи, а повечето от тях са и твърде големи за нуждите на средностатистическия потребител. Ако си купите такъв, вместо да си подредите вещите в багажника, ще се озовете с нещо, което заема по-голямата част от него, което никой не би искал. Решението е просто - купете си органайзер за обувки. Продават се по супермаркетите, струват жълти стотинки и имат много джобове, в които могат да се поставят и по-тежки предмети. Когато са празни, могат да се навият и на руло, което пести място.

Запотени стъкла и повече сцепление

Котешка тоалетна. Колкото и странно да звучи, това е решението на горните два проблема. Нужен ви е един голям чорап, който да напълните с частиците от котешката тоалетна и да го оставите някъде в купето на колата за известно време. Материалът е такъв, че абсорбира влагата, която е причинител на запотяването на стъклата. От друга страна, котешката тоалетна може да е много полезна, когато през зимата не можете да потеглите заради заледената настилка. Просто развържете чорапа и изсипете кристалите пред гумите, като така те ще получат по-голямо сцепление.

И две идеи , които не са много практични. Пастата за зъби и мрежата за вещи на тавана

Много хора съветват да пробвате да полирате стъклата на фаровете си с паста за зъби. Това работи добре, но само в някои случаи - зависи от материала на фаровете и от това колко абразивна е пастата. В други случаи може само да влоши положението, пише AutoMedia.bg.

Направо опасно е монтирането на ластична мрежа на тавана на колата, където да съхранявате вещи. Такива се продават отдавна в alibaba, но я си представете какво би се случило при рязко спиране или при уцелването на дупка в пътя. Кой би искал разни тежести да се люлеят застрашително над главата му?








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Хороскоп за деня
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: