Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Александър Сано работи 5 години за ръката на сина си
Автор: Екип Burgas24.bg 14:08 / 05.06.2022Коментари (2)26192
©
Поне 5 години ще трябва да работи като вол Александър Сано, за да навакса всички разходи по лечението на доведения си син – Иво Карамански-младши, който изгуби ръката си в катастрофа миналата есен. След дълги месеци на медицински процедури и рехабилитации момчето вече има скъпа бионична протеза, която ще може да изпълнява голяма част от функциите на ампутирания крайник. Бащата е щастлив и горд със сина си, но се говори, че е похарчил за лечението му всичко, което е имал, и дори е задлъжнял. 

Александър Сано никога не е бил мързелив, но в последно време колегите му се чудят как въобще има време да си поеме дъх между безкрайните си ангажименти. Актьорът непрекъснато е на турнета с филма "В сърцето на машината", в който изпълнява главна роля. Наред с това той цяла пролет работеше в имитаторското шоу на Нова тв "Като две капки вода". Самият продуцент Маги Хаваджиян е коментирал в пряк тв ефир, че се чуди как актьорът успява да обикаля цяла Европа, промотирайки филма си, и в същото време да се готви за образите си в шоуто. Случвало се е да се прибере от чужбина през нощта, а на следващия ден да е в телевизията за репетиции и снимки. "Никой не знае кога спи", коментират в Нова.

В момента Сано снима и нов сериал за телевизията – "С река на сърцето", чийто сюжет се върти около винарската индустрия. Работи се във Видин, но звездата продължава да обикаля България за да рекламира "В сърцето на машината", където е не само актьор, а и продуцент, така че печели от всеки продаден билет в кината. Но да накараш българите да купят билет за кино е сложна работа, за която се изисква огромен труд.

Каква е причината за този работохолизъм? Отговорът е ясен на всички в актьорските среди. Сано е останал без стотинка и дори е натрупал дългове за лечението на доведения си син. Както "Уикенд" първи писа, момчето катастрофира в края на септември и се наложи да ампутират лявата му ръка. Това се случва по време на пътуване към Холандия, където Иво учи. "Заспал е зад волана", обясни преди време бащата. Наложи се дълго лечение в чужбина, където цените на операциите са умопомрачителни.

Иво е опериран във Виена от големи австрийски медицински светила. Семейството никога не се оплаквало в публичното пространство, че не може да поеме разходите, нито е събирало дарения. Родителите са се заели сами да покрият всичко. Те обаче не са милионери.

Сано не се оплаква от безпаричие, той е един от най-добре платените родни актьори, но хонорарите му са като стотинки на фона на разходите по лечението на сина му. В момента актьорът не отказва никакви предложения за работа. В същото време семейството е свило разходите си до абсолютния минимум, за да пести.

Звездата не само че не се оплаква и не протестира за държавна помощ като други свои колеги, а и се чувства щастлив и горд със сина си. Преди време във Виена професорът, който го оперирал, изказал възхищение от духа на момчето. "Искам да ви поздравя за вашия син, защото съм в това нещо повече от 25 години – конкретно в такива случаи, и никога досега не съм виждал 24-годишен млад мъж да мине през такава сериозна травма и драма в живота и да е толкова позитивен. Синът ви е просто изумителен!", били думите на австрийския медик.

След приключването на медицинските процедури по лечението семейството осигури за Иво бионична протеза, която да замести изгубената ръка, доколкото това е възможно. Тя е изключително скъпа.

Цената й може да стигне 100 хиляди долара, а най-евтините варианти се предлагат за около 20 хиляди. Семейството обаче едва ли е избрало най-евтиното. Не е ясно точно колко са платили за бионичната ръка, но цената й едва ли е по-малко от 100 бона в български левове, пише "Уикенд"/

Сано е горд с начина, по който Карамански-младши минава през това огромно предизвикателство, защото пари се печелят, но ръката на момчето е изгубена завинаги. И въпреки това то не си позволява да падне духом, а със силата си дори помага и на своите родители да минат през трудностите. Миналата неделя бащата показа в социалните мрежи снимки със сина си, който вече носи модерната протеза. "Този пост посвещавам на всички деца, които преминават през сериозни предизвикателства и които въпреки това запазват духа и позитивизма в себе си. За тези деца, които със собствената си светлина не дадоха на родителите си да паднат в тъмнина. Сине мой, гордея се с теб и те обичам!!! Благодаря ти, че съществуваш. Бог да благослови децата ни!", написа актьорът.

Известно е, че биологичният баща на Иво е легендарният мафиотски бос Иво Карамански-Кръстника. Няколко години след смъртта му майката – бившата гимнастичка и тв водеща Нели Атанасова, се запознава с актьора, който отглежда детето като собствено. Карамански-младши е добавил фамилията на втория си баща към



Още по темата: общо новини по темата: 3573
04.10.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/596 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.06.2022 г.
0
 
 
Рядкост има такива хора като само,едно голямо Браво !!
Aнонимен
на 07.06.2022 г.
0
 
 
Браво на сано,пожелавам на момчето много здраве и успехи!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: