Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да подбирате правилно рецептите, които да сготвите?
Автор: Екип Burgas24.bg 18:29 / 09.02.2022Коментари (0)1075
©
Всяка домакиня е имала дни, в които не знае какво да приготви за вечеря. Цялото семейство размишлява пред хладилника, а накрая се храните с едно и също. В днешната статия ще ви запознаем с някои хитрини, които ще ви помогнат да избирате по-бързо какви ястия да редувате у дома. Освен това, ще може да използвате всички закупени от магазина продукти и по този начин ще спестите от семейния бюджет.

Правилните порции и пропорции

За да сте сигурни, че няма да изхвърляте излишна храна, трябва да съумявате да готвите в точното количество. Знаем, че е много неприятно, когато храната привърши още в първия ден и след това отново трябва да се вихрите в кухнята с нови идеи. Но ако спазвате рецептата и пропорциите на ястието точно, ще се радвате и на усмивките на децата си, и на по-малко разхищение.

За да бъде възможно това, трябва да сте сигурни за колко човека ще готвите и по колко пъти вашето семейство хапва от едно ястие. Има много хора, които предпочитат да ядат само по веднъж на ден от сготвеното, има и такива, които го правят по-често. Затова е важно да знаете за колко порции да подготвите продуктите си, спрямо дните, в които искате да има от тази храна.

Не на последно място – от значение е да се придържате към точните пропорции, за да може да осигурите на семейството си необходимите витамини и минерали. Качественото блюдо трябва да съдържа протеини, въглехидрати, мазнини и фибри. Само по този начин ще сте сигурни, че предлагате идеалната домашна храна.

Подбирайте правилно рецептите си

Ако все още избирате рецепти само на принципа с какво иска да се храни вашето семейство през седмицата, значи не го правите съвсем правилно.

Започнете избора на рецепта като първо се насочите към килера си или друго помещение, в което държите всички консерви, пакети и прочие. Именно там трябва да бъде първото ви "пазаруване“, за да може всичко закупено да се използва.

Разгледайте добре какви свежи зеленчуци може да използвате, както и за стоки с наближаващ краен срок, които могат да бъдат използвани за приготвяне на някое ястие. По този начин ще успеете да употребите купените преди време полуготови или готови храни и да ги комбинирате с прясно месо или богат асортимент от зеленчуци.

След като сте готови с "пазаруването“ в дома ви, е време да прецените какво може да направите с нещата, които вече имате. Ако имате повече грах, може да направите грах с пиле и да се наложи да купите малко месо. Ако пък имате повече боб, то е време за бобена яхния. Така ще спестите много от бюджета си, ще успеете да предлагате на семейството си разнообразна храна и ще се чувствате удовлетворени, защото няма да има толкова голямо разхищение.

Подредбата на килера ви или на продуктите, които имате налични, но не използвате всеки ден, е много важна. За да можете да ги виждате лесно, да знаете срока им на годност и да са на удобно място, е необходимо да се заемете с тяхното разместване, почистване и пренареждане.

Не се колебайте да направите няколко стъпки към по-добър начин на живот – за вас и за вашето семейство!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: