Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Какво представляват камерите със соларно захранване?
Автор: Екип Burgas24.bg 14:04 / 27.06.2023Коментари (0)659
©
Охранителните камери заемат все по-голяма част от ежедневието ни, осигурявайки ни спокойствие и сигурност, независимо дали става въпрос за работна среда или уюта на дома. От всички различни видове видеонаблюдение обаче, камерите със соларно захранване са точно този модел, който все повече набира популярност. Питате се защо? Продължете да четете, за да разберете повече подробности от специалистите на онлайн магазин Kassaba Systems Ltd.

Какво представлява системата на външни охранителни камери със соларно захранване?

Това са охранителни записващи устройства, които се захранват от слънчевата енергия, превръщана в електричество чрез слънчеви панели. Те са оборудвани с вградена акумулаторна батерия, която се зарежда през деня и запазва енергията за нощта или за периоди на облачност.

Какъв е техният принцип на работа?

Соларният панел за безжичната охранителна камера със слънчево захранване може да улавя слънчевите лъчи и да преобразува слънчевата светлина в постоянно електрическо напрежение.

След това контролерът преобразува постоянното напрежение в необходимата стойност за зареждане на батерията, която служи за по-късна употреба.

Когато няма налична слънчева светлина, охранителната камера все още може да черпи енергия от своята батерия. Несъмнено ефективността на слънчевия панел ще намалее в дъждовни, облачни или студени дни. Следователно максималната директна слънчева светлина допринася за най-добрата работа на този вид охранителни устройства.

Какви са предимствата на камерите със соларно захранване?

Им няколко неща, които ги определят като все по-предпочитан избор сред потребителите:

1. Безжичност и независимост

Камерите със соларно захранване са най-предпочитани именно заради тяхната безжичност. Тъй като те не са свързани с електрическата мрежа, те са по-гъвкави що се касае до монтажа и могат да бъдат поставени на места, където други модели просто не биха могли да функционират. Такива са  ваканционни къщи, хамбари, строителни обекти, лозя, ферми, пчелини, лодки, складове, каравани, замеделски насаждения и др. Безкабелната технология осигурява връзка с Wi-Fi или 4G мрежа, позволявайки ви да наблюдавате в реално време и да преглеждате направените записи, чрез мобилен телефон от всяко място с интернет връзка.

2. Екологичност и икономия

Камерите със соларно захранване не само предлагат функционалност, но и са екологични. Те използват обновяема енергия, което ги прави една енергоефективна система за видеонаблюдение. Това не само спестява пари от сметките за електричество, но също така спомага за опазването на околната среда.

3. Датчик за движение и нощно наблюдение

Съвременните модели имат вграден датчик за движение, който активира записа, когато в обсега му се появи движение. Това е много удобно, тъй като може да спести много място върху SD картата за запис и да улесни прегледа на записите. Освен това, повечето модели са снабдени с инфрачервени и бели лед осветители за  нощно наблюдение, което гарантира добра видимост дори при ниска осветеност на обекта.

Как да изберете камера със соларно захранване?

Сега, когато вече знаем какво представляват тези записващи устройства и защо бихме искали да ги изберем, е време да се върнем към основния въпрос – за какво да внимаваме, преди да изберем външна охранителна камера със соларно захранване? Ето няколко ключови фактора, които определено не трябва да пропускате, преди да направите поръчка.

Колко време отнема пълното зареждане на охранителната камера със соларен панел?

Необходимият живот на батерията на тези модели зависи до голяма степен от характеристиките на слънчевия панел, главно от неговата изходна ефективност и количеството електричество, което може да генерира.

Изходната ефективност на слънчевия панел се отнася до това колко добре панелът е в състояние да преобразува слънчевата светлина в електрическа енергия. Повечето производители оборудват соларните камери с 3-25W слънчеви панели. Колкото по-висока е изходната мощност, толкова по-малко време е необходимо за пълно зареждане на батериите.

За да увеличите максимално ефективността на вашите охранителни устройства, позиционирайте слънчевите панели към истинския юг (северното полукълбо) или истинския север (южното полукълбо), за да извлечете максимума от природните ресурси.

Освен това дръжте панела далеч от потенциални препятствия, като например сянката на близко дърво или храст.

От какъв капацитет на батерията се нуждаят вашите соларни охранителни камери?

За да имат достатъчно мощност, за да работят, капацитетът на батерията трябва да бъде поне 10 пъти по-голям от максималната мощност на слънчевия панел. В противен случай батериите на соларните охранителни камери може да се повредят поради недостатъчно зареждане.

Капацитетът на батерията се измерва в милиамперчасове или накратко mАh. Някои функции са свързани с допълнителна консумация, като двупосочно аудио, отдалечено въртене и др. Ако използвате тези функции често, трябва да изберете модел с голям капацитет на батерията.

Препоръчително е да изберете соларна охранителна камера с капацитет на батерията поне  5000 mАh или повече. Големият капацитет ще я поддържа  да работи дълго време и също така ще намали броя на зарежданията.

Къде слънчевите охранителни камери ще записват кадри?

Захранваните със слънчева енергия камери за сигурност са снабдени със слот за SD карти с различен капацитет и съхранението на записите не е свързано с месечна такса. Можете също така лесно да възпроизвеждате и преглеждате видеоклипове, съхранени на карти с памет, през вашите телефони.

Все пак обърнете внимание колко памет на SD картата може да поддържа дадена камера. Като цяло, 128GB SD карта може да запише около 14 до 30 дни видео при движение в зависимост от в неговата честота в рамките на наблюдаваната зона, при резолюция Full HD. Ако слънчевата охранителна камера е с по-висока резолюция или искате да записва видео няколко месеца, изберете модел който поддържа карти над 128GB.

Онлайн магазин или физически магазин?

Можете да закупите вашата камера както от физически магазин, така и онлайн. Изборът зависи от предпочитания ви. Ако желаете да разгледате продукта, преди да го закупите, физическият магазин може да е по-добър избор. Онлайн пазаруването предлага удобството да поръчате директно от дома си и да получите продукта си доставен на вашата врата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: