ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Никога не слагайте тези 5 храни в микровълновата | ||||||
| ||||||
Това обаче не е достатъчно, защото има и храни, които не трябва да обработвате вътре. Целите сварени яйца се превръщат в мини бомби в микровълновата и може да предизвикат доста неприятности. Преди да ги сложите вътре, ги разрежете. Много майки замразяват кърма за следващите хранения. В микровълновата течността не се нагрява напълно равномерно и може да се окаже, че в шишето са се образували горещи джобове. А това би изгорило детето. Най-разумно е да подгреете вода и в нея да поставите шишето с кърмата. Месото, което вече е минало термична обработка, не бива да се подгрява в микровълновата, защото предизвиква окисление на холестерола. Това вреди на здравето, защото той се натрупва по стените на артериите. Не притопляйте сготвения ориз няколко пъти. Под многократното въздействие на микровълновите вълни може да започне отделянето на токсични спори. Не гответе пиле в микровълновата! Вярно е, че силната термообработка убива бактериите, но проблемът е, че в тази фурна нагряването не е равномерно. Затова е твърде вероятно причинители на салмонела да останат незасегнати, припомня zdrave.to |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
След забраната: Едно онлайн казино затвори, но друго отвори
10:26 / 21.05.2024
Човек сложи край на живота си, скачайки от Моста в Бургас
14:28 / 23.05.2024
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
12:50 / 22.05.2024
Така ще изглежда зала "Младост" и района около нея след ремонта
10:35 / 22.05.2024
Първи кадри на обърнатия тир в Бургаско! По пътя има разлято гориво!
10:36 / 23.05.2024
Много важна новина за шофьорите в Бургас!
10:09 / 23.05.2024
Тарикат изуми как пълни басейн в Слънчев бряг
09:05 / 23.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета