Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Видни чалгарки записаха висше през пандемията
Автор: Екип Burgas24.bg 20:14 / 31.01.2022Коментари (0)927
©
Пандемията отвори възможности за много звезди от родния шоубизнес. Професионалните им участия намаляха, но пък свободното време, с което се сдобиха, им помогна да вземат важни решения и да запишат висше образование – било бакалавър, магистър или втора специалност.

Преди седмица фолкпевицата с най-сините очи Емануела призна, че е записала висше образование, а специалността, която е избрала, е инженерна екология.

"Уча много неща - опазване на околната среда, органична и неорганична химия. Трудно е, но е много интересно. Винаги съм била запалена по тези науки, просто не ми оставаше време да уча и да се развивам в друга посока. Истината е, че няма нищо по-хубаво от ученето, защото, колкото повече учиш, толкова повече знаеш“, споделя пред "Телеграф“ Емануела. Нейната колежка Деси Слава също разкри миналата година, че е студентка. Гласовитата блондинка записа икономика на туризма във Висшето училище по агробизнес в Пловдив. "Реших да намеря време да имам още едно образование. В днешното динамично време човек не знае кога ще му потрябва една такава диплома. Не исках да уча отново музика, но не че нямам какво да науча, а защото не се виждам като преподавател по пеене", споделя Деси Слава.

Фолкпевицата Джена е в трепетно очакване на втора рожба. Тя е сред фолкпевиците студентки. В края на 2020 г. изпълнителката обяви, че е студентка, и то преполовила половината от курса си. “Не съм ви казвала, но съм студент по национална сигурност и криминалистика вече трета година... Жалко, че няма да има парти днес и да си попеем, но се надявам съвсем скоро да се видим“ – с тези думи звездата изненада своите фенове в социалните мрежи. Още през лятото на 2020 година по-наблюдателните фенове на звездата заподозряха, че тя отделя част от времето си на своето образование, след като тя призна, че е изкарала успешно шест изпита. Тогава обаче чаровната брюнетка от Разград не сподели какви са те.

В сесия в момента е студентката по психология, актрисата Вили Марковска. Тя си постна снимка, на която, видимо уморена, учи за изпити, и написа, че въпреки натоварването е много мотивирана. Актрисата се върна към учебниците през 2020 г. Звездата от сериала "Столичани в повече", която през последните години се отдалечи от актьорската игра и се отдаде на йога, споделя, че е щастлива от избора, който е направила. Преди две години тя разкри: "На 33 години отново студентка редовно обучение - психология! Какво са 4 години!? Бързо ще минат". Марковска обясни тогава, че никога не е късно за учене, а мечтите й винаги са били свързани с личностното израстване, полагането на усилия и състезание със самата себе си.

"Доста труд ме чака, но това е пътят към еволюцията! Знанието никой не може да ти вземе", заключи тя. Преди години водещата Деляна Маринова-Джуджи подобно на Вили провокира любопитство сред мнозина с новината, че отново ще се отдаде на книги, записки и изпити. През 2020 година чаровницата се похвали с добра новина – тя вече е магистър. "Много съм учена, хваля се, де...", написа бившата екранна половинка на Гала в предаването "На кафе“, пускайки фото на дипломата си. Специалността й е "Мениджмънт в екранните изкуства".

Плеймейтката Светлана Гущерова също е студентка, и то по право. Майката на две деца призна в разгара на пандемията, че набляга над учебниците, а като нейно редовно четиво се е превърнал гражданският процесуален кодекс. "Хубаво е, когато човек се стреми към промяна“, сподели тогава съпругата на Християн Гущеров. Изпълнителката на "Родена с късмет“ Михаела Филева също успя да завърши магистратурата си в Музикалната академия по време на пандемията. "От цялата корона ситуация успях да извлека поне едно хубаво нещо - намерих време, за да завърша магистратурата си в Музикалната академия... Нямахме официално дипломиране, знаете как е, не може много хора на едно място, но това не ми пречи да съм безкрайно щастлива, та дори и малко горда“, сподели тя в Инстаграм.

Кобрата стана студент в УНСС

Боксьорът Кубрат Пулев е студент в магистърска специалност "Политика и бизнес" в УНСС от септември миналата година.

На първия си учебен ден като магистър, Пулев беше посрещнат официално и получи студентската си книжка, която се оказа историческа. "Последната хартиена книжка – със сигурност ще я запазя", обеща той. Подариха му и учебник с послание.  "От обучението си очаквам да натрупам много нови знания, които да са ми полезни в бъдеще. Наясно съм, че тук професионализмът е на много високо ниво", коментира тогава Кобрата. "Човек трябва постоянно да се усъвършенства. Който казва: "Аз знам всичко", е най-големият глупак. Не е нужно българите да се комплексират, че като си пратил децата да учат в чужбина, си нещо… направо гений. Няма такова нещо. Имаме уникални университети - да си учат тук, да си бъдат при родителите, това е истината", смята Пулев.

Пред NOVA той беше категоричен, че докато е спортист няма да бъде политик, защото не иска да води битки на два ринга. Въпреки това, предложенията за политическа кариера не спират. Тези дни, и преди половин година, и преди 3 години, и преди 5 години. Постоянно. Няма как да вляза в даден проект и на мен някой да ми казва: "Ами, ние тука трябва да клекнем, защото отгоре някой друг така е казал". Всички са ме канили навсякъде, предлагали са ми да бъда министър, какво ли не. За себе си аз съм постигнал много. Наистина много. Щастлив човек съм. И знам, че мога да дам още много, за да постигна още много", казва още Пулев.

Йоана Темелкова се записа в Софийския

Звездата от хитовия сериал на Nova “Братя“ разкри, че от есента отново е студентка в Софийския Университет.

Красавицата, която миналата година навърши 35, разкри чрез стори в "Инстаграм“, че й предстои тежка година – редом до снимките на сериала и грижите за сина си, плод на любовта й с актьора Мартин Гяуров, ще заляга и над учебниците. показа в социалните мрежи чисто новата си студентска книжка, както и няколко свои снимки, правени в най-старото висше училище в страната ни. "Никога не е късно, да знаете. Трябват ви само желание и цел" – тези думи адресира тя към своите последователи. Така и не сподели точно каква специалност е избрала.



Още по темата: общо новини по темата: 3573
04.10.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/596 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: