Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Звезда от "All Inclusive" преживява най-черните дни в живота си
Автор: Екип Burgas24.bg 10:45 / 13.09.2021Коментари (0)1609
©
Нели Монеджикова – актрисата доайен в сериала на Нова телевизия "Ол инклузив“, преживява най-черните дни от живота си. Дамата, която от години играе в "Сълза и смях“, а прекрасният й глас често звучи в дублажи, през 2006-та погреба съпруга си – един от най-харизматичните ни актьори Антоний Генов, а от по-миналия понеделник е в Лондон, където синът им Ангел Генов, също актьор, бе открит мъртъв в апартамента си.

След като 43-годишният възпитаник на НАТФИЗ не отговарял по телефона си два дни, приятелите му повикали полиция и разбили вратата на жилището му, където открили безжизненото му тяло. Причина за смъртта му не се съобщава, а близките му поискаха аутопсия. 

Британските медици са излезли със заключение, че младия актьор е издъхнал от тежка интоксикация на организма след запой – версия, която семейството му отказва да приеме. Приятели на Ангел обаче казват, че той често е злоупотребявал с алкохол, понякога е приемал и наркотици, пише "Уикенд",

Тленните останки на младият мъж ще бъдат върнати в България, съобщи режисьорът Георги Михалков, който преди повече от 15 години постави "Укротяване на опърничавата" от Шекспир с Ангел в главната роля в театър "София", а сега е  един от хората, заели се с организацията на тъжното начинание. Казва, че не може да се ангажират с никакви срокове, защото има подробности, които ще се разберат чак когато всичко свърши. Миналият вторник в късните часове е направена втора аутопсия на тялото, тъй като първата не е дала ясни индикации за причината за смъртта.

Ангел, който е роден на 26 януари, през 1978-ма, завършва НАТФИЗ "Кръстю Сарафов“ в класа на професор Надежда Сейкова. Играе в Театър "Българска армия“, докато не заминава за британската столица, за да постъпи в школата "МетФилм". Генов-младши наскоро направи отлично впечатление на критиците край Темза във филма на Весела Казакова и Мина Милева "Котка в стената“ и дори бе номиниран за награди. Ето и някои от ролите на Ангел Генов на БГ сцената - в "Ромео и Жулиета", "Декамерон", "Евгений Онегин", "Железният светилник", "Както ви харесва"... Носител е на две награди "Икар“ – за дебют като Алън Стренг в "Еквус" от Питър Шафър в Стара Загора и за поддържаща роля за Панталоне в "Принцеса Турандот" от Карло Гоци в Театър "София".

Ангел Генов не успява да доживее дори възрастта на баща си – Антоний Генов, един от най-красивите и талантливи родни актьори, който си отива на 56 след тежка депресия. Неговата съдба е от най-тъжните в гилдията. От края на 70-те Генов-старши влиза от филм във филм, като блестящият му старт е в "Записки по българските въстания“, където е Панойот Волов. Той е Велизарий в "Хан Аспарух“, д-р Банков в "Адаптация“, Владимир Расате в "Борис Първи“. Има няколко престижни отличия, както за дебюта си като Панайот Волов, така и "Златна роза" за участието си в "Те надделяха" на Киран Коларов. В началото на новия век обаче киното напълно несправедливо и обидно затваря вратите си за Антоний Генов и той дави мъката си в алкохол, като налага дистанция между себе си, колегите и публиката. Явно към алкохола години по-късно се пристрастява и сина му.

Антоний Генов бе любимец на българската публика, а най-вече на нежната половина от нея. Мургав, строен, с кадифен глас и топъл поглед, той караше ученичките да тръпнат и да щурмуват гримьорната му. Техният идол обаче се оказа удивително моногамен и до последно не се раздели с жената на живота си - Нели Монеджикова, с която са състуденти от ВИТИЗ. Актрисата не е особенно популярна, защото за първи път през 2020-а, след толкова години я канят в сериал. Факт е, че телевизията е тази, която носи голямата популярност. Иначе колкото и да е талантлив един театрален актьор, той остава познат само на почитателите на Мелпомена.

И ако в "Ол инклузив" героинята й е готова да даде шанс на нов мъж, в живота Монеджикова остава завинаги свързана със съпруга си Антоний.

Със сигурност на житейската спътница на Генов, колкото и да е над нещата, никак не и е било никак лесно. Чувствителен и раним интелектуалецът на българското кино преживява тежко несгодите на прехода. Умира на 15 декември само на 56 години – критичната възраст за повечето мъже, които ако успеят да надскочат 60, обикновено живеят до старини. Именно съпругата му го намира мъртъв в семейното им жилище близо до столичния парк "Заимов", където култовият театрал приживе често разхожда домашния си любимец. Актьорът издъхва от инфаркт, който го връхлита внезапно, без преди това да се е оплаквал от проблеми със сърцето. 

Генов се оттегля от сцената и екрана 14 години преди фаталния край, но причините за това така и остават неизяснени докрай. Чувства се унизен заради дереджето на българската култура и единствено частична утеха намира в реализацията на сина му Ангел, който поема актьорския път от родителите си. Не отива да го гледа в нито един негов спектакъл, защото не иска да стъпва в театър. Ден преди смъртта, синът на Генов - Ангел, тогава кадър на театър "София", чупи крак по време на репетиция.

"Много пъти преди това съм отправял покани към баща му да дойде в театъра и да гледа постановка, като дори исках да го настаня в ложата. Имах сантимент към него, защото е играл Левски в мой спектакъл. Ангел казваше, че Антоний не иска да идва в театъра. Беше се откъснал от обществото и приятелите, живееше напълно изолирано", споделя дългогодишният драматург на театър "София" Стефан Цанев.

"Антоний никога не ни е напускал. Аз често си говоря с него, разказвам му за успехите на неговия син, който той много обичаше", сподели преди време Монеджикова. Тя признава, че когато за първи път разбрала, че синът й иска да става актьор, била в шок заради нелеката съдба на артиста, но после е горда, че той не се изплашил.

Преди да замине за Обединеното кралство, син и майка участват заедно в представлението на Армията "Железният светилник".  Ангел първоначално се е изплашил от идеята да работи заедно с родителката си, заради кратките срокове, които са имали. В последствие, обаче всичко си идва на мястото. Нели Монеджикова и сега играе на сцената на Военния театър. Гледали сме я във филма "Не си отивай". За предизвикателството на малкия екран – "Ол инклузив", разказва: "Моята героиня носи гордото име Евдокия. То я описва добре като характер – горда, строга, властна, контролираща, има нещо царствено в нея"

Актрисата неизбежно внася в образа и личен мотив:

"Двете си приличаме по умението да обичаме и подкрепяме децата си, държим изключително много на семейството. Силни майки сме - това също ни обединява. Имаме силата да преминаваме през самотата и проблемите, без да хленчим и без да се огъваме пред трудностите", изповядва Монеджикова. Самата тя е известна с железния си характер, но животът е особено жесток към нея...



Още по темата: общо новини по темата: 3573
04.10.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/596 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: