Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Илиан Илиев: Момчетата трябва да си повярват
Автор: Лъчезар Тодоров 15:39 / 01.11.2023Коментари (0)243
© facebook.com/BulgarianNational
Старши треньорът на Черно море - Илиан Илиев, бе официално представен като новия национален селекционер на България.

Това се случи на официална пресконференция в Национална футболна база "Бояна".

"Дълго време мислих над това предложение. След като си прекарал 5-6 години на едно място е трудно се напусне този комфорт. В такъв труден момент, в какъвто се намира нашият национален отбор, от който съм бил част, аз съм длъжен да дойда да помогна. Познавам голяма част от националите и съм сигурен, че имат по-големи възможности. Излизат с притеснение да играят. Трябва в тези кратки дни до важните мачове да се опитаме да променим мисленето и малко да им дадем самочувствие, да играем правилно тактически“, заяви Илиев в първите минути на пресконференцията,

"Ако имаше квалификации след Нова година, щеше да е трудно. След седем дни ни предстои лагер и след това може би ще имаме десет дни, така че когато няма официални мачове, няма да е чак толкова трудно да съчетаем нещата. Георги Донков ще бъде постоянно в София, така че един от щаба ще е винаги на разположение", отговори бившият национал на въпрос за съчетаването на двете му длъжности.

"Първата ми цел е да променим настроението. Като цели - естествено, винаги е най-добре да побеждаваш. Да играем правилно тактически и да се противопоставим на Унгари и Сърбия, които имат ясно изразен стил. За Лига на нациите сме в такава група, че сме длъжни да участваме и да се опитаме да влезем в по-горна група. Това са целите - настроение и позитивизъм. В много случаи в моята практика, когато сме излизали да играем за резултат не се е получавало, но когато излизаш да играеш, резултатите идват“.

"Треньорската професия е рискова и зависи изцяло от резултатите. В кариерата съм бил такъв, че изпитвам удоволствие от това, което правя. В момента, в който видя, че не ми е комфортно и че мястото ми не е тук, със сигурност няма да чакам ръководството. Не го казвам, че при най-малкия проблем ще си тръгна. Имах по-добри финансови предложения, но избрах да остана тук. Идвам с тази цел да помогна с нещо“, добави родният специалист.

"Не е мястото и моментът сега да говорим за тактика. Виждате, че Младен Кръстаич се опита да вкара млади момчета и някои показаха, че имат място в отбора. Имаме много добра връзка с Александър Димитров, винаги ще сме в услуга един на друг. Ще се опитаме да стесним кръга от играчи. Нямаме неограничени футболни ресурси. В средата има таланти, има хора. Ще взимаме и тези, които могат да помогнат на по-младите, винаги трябва да има няколко човека, които да помогнат в този преход. Сега в момента ще се съсредоточим върху наборите от 97-ми до 02. Всеки един, който се чувства българин и може да помогне на националния отбор е добре дошъл. Имаме проблеми в дефанзивен план, особено на постя ляв бек. Не съм дошъл в националния отбор да давам шанс на футболисти на Черно море. Дойдох да накараме хората отново да повярват в националния отбор. По-възрастните от вас помнят, че и като футболист, и като треньор винаги съм казвал това, което мисля. Със сигурност няма да се променя и няма смисъл. Аз съм сложен тук, за да има промяна и след като си тръгна да оставим нещо на хората след нас". 

"Договорът ми е за 2 години и 7 месеца, лятото ще се прецени дали мога да си продължа контрактът с Черно море. Тъй като започва Лига на нациите, засега няма яснота“, сподели новият селекционер на "лъвовете".
Още по темата: общо новини по темата: 144
10.01.2024
16.11.2023
16.11.2023
16.11.2023
16.11.2023
15.11.2023
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: