Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Балканите отиват на Европейско, а ние се радваме на хиксове
Автор: Александър Антонов 10:10 / 09.06.2024Коментари (0)1627
© Facebook: Team Bulgaria
6 от 6, но далеч от отличен 6. Толкова двубоя изигра мъжкият ни национален отбор откакто през ноември Илиан Илиев пое "трикольорите". Макар наставникът на Черно море да е най-светлият лъч сред колегите си по родните ни терени, сега той е изправен пред най-голямото си предизвикателство. Мнозина знайни и незнайни фигури бяха нагърбени с привилегията да възродят онези лъвове, които преди 20 години по това време летяха за Европейското в Португалия - последният голям форум, на който "триольорите" бяха.

След смяната на селекционера, България записа 5 равенства и една победа. В това число и "престижното" реми със Словения вчера. Страна с квадратура от 20 хиляди километра и население с по-малко от милион повече спрямо София. Най-голямата звезда на един от участниците в Евро 2024 бе Ян Облак, който бе хванат като риба на сухо от капитана ни Кирил Десподов при изпълнението на наказателен удар.

Състав, оформен от звезди повечето пъти е таралеж в бельото, ако не се казваш Реал Мадрид. В този ред на мисли е хубаво, че отборът ни не е изпълнен с плеяда от именити състезатели по подобие на Англия, Португалия или Германия.

За играчите ни е положително да трупат опит, рутина и самочувствие срещу участници на еврошампионата през последните 8 месеца, откакто Илиев е начело. Всеки и най-вече футболната ни централа в края на деня обаче ще съди по резултатите. На някои български привърженици може да се замажат очите, че в 6-те мача с Илиев нямаме загуба, но единственият успех бе над екваториалното страшилище Танзания с 1:0. Държава, която може би мнозина от нас дори не са сигурни на кой континент е, ако не са отличници по география. Почитателите и мечтателите все пак заслужават повече и трябва да изискват още. Хиксовете в последните месеци няма да върнат хората по трибуните на Националния стадион, а ще ги накарат по средата на полувремето да станат от дивана пред телевизора и просто да отидат за цигари.

4 от 5-те равенства бяха срещу състави, които ще са на Европейското първенство, но това не бива да е на всяка цена мерило за класата им, защото почти никой от тях няма да премине груповата фаза. Сърбия и Словения са в група с Англия и Дания, Румъния е в компанията на Белгия, Словакия и Украйна, а Унгария е при домакина Германия, Швейцария и Шотландия.

В днешни дни форматът на класиране за еврошампионат е по-отворен, предлага не една вратички, а участниците там са много повече спрямо преди години, ала въпреки това и този път останахме пас. Половината Балкански полуостров обаче грабна възможността и в следващия месец ще си сверява часовника, вдигайки пазарната цена на играчите си по германските терени.

3 от граничещите с България страни заминават до броени часове за Европейското първенство: Румъния, Турция и Сърбия. Останалите балкански отбори на Евро 2024 ще са: дебютантът Албания, който първи пристигна в Германия, Словения и Хърватия.

През септември започва нов цикъл с Лигата на нациите, където ще играем с Беларус, Северна Ирландия и Люксембург. Нова песен, но дали ще е за огън или поредният лед, дори октоподът Паул, предсказал, че Испания ще стане световен шампион в ЮАР, не би могъл да види.
Още по темата: общо новини по темата: 146
21.05.2024
10.01.2024
16.11.2023
16.11.2023
16.11.2023
16.11.2023
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Стана ясно дали Никола Цолов има шанс за титлата във Формула 3
Време е за Олимпиада!
Официално: Александър Везенков се завърна в Олимпиакос
Страхотни коефициенти за изненада на Ботев срещу ПАО в Лига Европа
Еманюел Макрон покани Стефка Костадинова в Лувъра

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: