Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
"Звездичка" ще е домакин на силен международен турнир
Автор: Екип Burgas24.bg 08:34 / 26.06.2015Коментари (0)1692
©
Същински апокалипсис настъпи в бургаския футбол. Градът няма свой представител в мъжката "А" група и не се знае докога. Това е така защото вместо да се разрешават проблемите, стана обратното и те се задълбочиха до болезнено ниво. 

Управленската и финансовата криза съсипа Черноморец, Нефтохимик отдавна не е това, което беше, и само след футболно инженерство и обединение с друг клуб е в професионалната "Б" група. Неясна е съдбата на двата стадиона - собственост на частни лица. 

Време е за революция в най-популярния спорт. Много школи в страната, включитлено и в Бургас показоха с действия какъв е пътят - възраждане на ДЮШ, масовия спорт и налагане до пълнолетие и след това на дарования - местен продукт. 

"Пътеводител" в това своебразно възраждане напоследък е ДФК "Звездичка". Школата започна с обучение и турнири при детските градини, но скорострелно създаде фундамент за развитие и просперитет при учениците. 

Вече има и футболна база, която се превърна светквавични в работилница за дисциплинирани и можещи спортисти. Футболната общественост в Бургас е жадна за "гладиаторски битки" на зеления килим, не прави изключение родителското тяло, което поверява наследниците си на предводителите на тима.

Четири години след "излюпването" си, люпилнята на таланти от морски Бургас пак ще е домакин на силен международен турнир за подрастващите на "Арената" в жк "Славейков". "Звездичките" организират своебразна Балканиада за един от най- обещаващите футболни набори у нас: 2003 год. Мачовете започват от днес и ще приключат в неделя. Домакините са в една група и ще играят по системата всеки срещу всеки с ДИТ (София), "Пирот (Сърбия) и Берое (Стара Загора). Другата група включва Стяуа (Букурещ), Бургас спорт, Едирне (Турция) и Черноморец.

Регламентът е съобразен с правилата на УЕФА за тази възраст, а съдиите ще са от бургаската колегия. Наградите, позитивното настроение и високиятт адреналин са гарантирани. На трибуните ще има известни на широката аудитория авторитети. В събота по обяд организаторите ще изненадат своите гости с релакс в общинската конна база - безплатна езда на коне, естествено по желание на всеки.

Тези дни пък приключи друго участие на бургаските селекции от клуба, пак в силен международен турнир край морето - "Несебър къп". За възрастите: 2004 и 2005 година, нивото бе като за големи батковци, а бургазлии на два пъти се окичиха със сребърните отличия. В един от финалите съдийските гафове са били изключително скандални и ръководителят на "Звездичка" Петър Алексиев едва се е сдържал на няколко пъти да не изкара отбора в знак на протест.

Още по темата: общо новини по темата: 16
14.02.2022
15.08.2016
01.08.2016
31.07.2016
28.07.2016
22.07.2016
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: