Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Избухна футболна революция, епицентъра е Бургас!
Автор: Екип Burgas24.bg 10:38 / 06.07.2015Коментари (0)2648
©
Националният турнир "Звездичка къп" в Бургас даде солидни доводи за силна и боеспособна футболна България, като онази от близкото минало. 

На комплекса на "звездичките" край морето, условно гръмнаха пушките за своеобразна футболна революция! Организаторите бяха направили внимателен подбор на отбори- участници, които откриват и развиват дарования от своите географски ширини. 

Децата показаха ниво и себераздаване, присъщо за по- големите батковци от България и страните, които догонваме. И ще ги догоним, ако съхраним продуктивното поколение при децата сега. 

ДФК "Звездичка" се утвърди като фундамент на ДЮШ у нас и на Балканите, не само като усърдна работа при отделните набори и градежа на футболни терени според възможностите, но и като организатор на надпревари- така нужни и желани от подрастващото спортно поколение! 

Така например и това издание, в което се включиха ЦСКА, Черноморец, Бургас спорт, Аристон /Рс/, Албион /Бс/, Карнобат и червено- бялото каре на домакините. 

Лютата борба за всяка педя земя на "Звездичка Арена" бе за родени: 2004/ 2005 година. Тук златото си заслужиха малките "акули" след инфарктен за публиката финал с "аристоните" от Русе. 

В малкия финал, ЦСКА и Звездичка заложиха на тотален и открит футбол, галещ окото и присъщ за ерата на Микелс и Кройф. Надделяха децата на Атанас Борносузов от столицата. 

При по-малките - родени 2006 година отново триумф на Бургас над Русе, този път трофея отиде във витрината на Бургас спорт, а среброто остана притежание за друг клуб - люпилня при школите "Аристон. Краен резултат 4:2. В малкия финал "звездичките" затвърдиха постоянството от пресявките и грабнаха бронза. 

Награди имаше за всички и после вкупом, тези които имаха още сили, отидоха на бургаския плаж. Това състезание бе национално, а през миналата седмица - пак "Звездичка" събра на едно място водещи школи от вътрешността на страната и заобикалящите ни държави. Тогава и сега адреналина бе в изобилие, но по важното е друго- оформя се каймака на поколение, което дай Боже да ни изкарва след време по улиците с широки усмивки, байряци в ръце и гръмогласно да звучи "Българи юнаци"!
Още по темата: общо новини по темата: 16
14.02.2022
15.08.2016
01.08.2016
31.07.2016
28.07.2016
22.07.2016
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: